DRB

Leadership Development & Coaching

Leadership Development & Coaching

 

DRB is erkend als opleidingsinstelling door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).  De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) is de publiekrechtelijke beroepsorganisatie die alle advocaten in Nederland vertegenwoordigt. De NOvA heeft als doel de goede uitoefening van het beroep van advocaat te bevorderen. Dit houdt in dat de NOvA zowel de belangen van de advocatuur behartigt als toezicht houdt op de kwaliteit en integriteit van advocaten. Een erkenning van deze organisatie bevestigt dat onze opleidingen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van educatie en professionaliteit. Na deelname aan de patroonscursus krijgt u een certificaat van deelname inclusief opleidingspunten (PO punten).

Patroonscursus/Opfriscursus voor patroons

DRB’s patroonscursus, geleid door vooraanstaande leiderschapsexperts en ervaren coaches voor de advocatuur, Barbara Röell en Caroline Gerding, biedt een diepgaande verkenning van essentiële aspecten voor patroons en begeleiders van stagiaires. Deze cursus voldoet aan de eindtermen van de NOvA . Barbara Röell en Caroline Gerding brengen niet alleen aanzienlijke expertise, maar ook een schat aan praktische ervaring binnen de advocatuur met zich mee. Hun begeleiding heeft advocaten, notarissen, fiscalisten, managementteams, besturen, partnergroepen en praktijkgroepen geholpen bij hun professionele ontwikkeling en groei.

Onze patroonscursus is ontwikkeld met als doel patroons en begeleiders uit te rusten met diepgaand inzicht en praktische tools om stagiaires effectief te begeleiden. Door de combinatie van hun psychologische en juridische expertise in de advocatuur, bieden de trainers waardevolle inzichten en strategieën die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van patroons. DRB biedt de patroonscursus ook als incompany training aan. Dit stelt advocatenkantoren in staat om hun aankomende patroons op maat gemaakte en impactvolle begeleiding te bieden binnen hun eigen werkomgeving. Onze patroonscursus garandeert een waardevolle investering voor zowel aankomende patroons als advocatenkantoren die streven naar excellente begeleiding binnen de advocatuur.

Contact

Intervisie

Barbara Röell en Caroline Gerding zijn bij de NOvA gecertificeerde gespreksleiders advocatuur.

Intervisie voor vrouwen

Ben jij een vrouwelijke advocaat en wil jij met vrouwelijke advocaten van andere advocatenkantoren het beste uit jezelf en elkaar halen? Hoe gaan andere vrouwen om met de uitdagingen op hun kantoor? Soms loop je tegen dingen aan die je misschien liever met mensen buiten je kantoor bespreekt. Omdat het vertrouwelijk is of omdat je andere invalshoeken wil horen.

Wij zijn een intervisiegroep voor vrouwelijke advocaten gestart waarbij we niet alleen op cognitief niveau een vraagstuk bespreken maar ook samen gaan kijken welke drijfveren en (onbewuste) overtuigingen hebben bijgedragen aan dat vraagstuk èn hoe je een volgende keer een soortgelijke vraagstuk op een constructieve manier kan aanpakken. Deelname aan de intervisiebijeenkomsten levert PO punten op èn een extra netwerk met interessante vrouwen uit je vak.

Het belang van intervisie

Growing Legal Leaders Programma voor Advocaten en Bedrijfsjuristen

Leiderschap in de juridische wereld begint bij het leiden van jezelf. Het draait om bewuste keuzes maken in je leven en loopbaan, het uitzetten van je eigen koers. Bij DRB begrijpen we dat legal professionals die hun volledige potentieel benutten, met meer vertrouwen en voldoening optimaal presteren voor henzelf en hun organisaties. Daarom bieden we het inhouse Legal Leadership Programma aan, speciaal ontworpen voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zowel advocaten als bedrijfsjuristen.

Ons op maat gemaakte programma omvat individuele coaching en gezamenlijke masterclasses, gericht op het bereiken van deze doelen:

 • Begeleiding in loopbaanontwikkeling en persoonlijk carrièremanagement voor legal professionals.
 • Versterking van (persoonlijk) leiderschap door het aanscherpen van kwaliteiten, zelfkennis en autonomie.
 • Het faciliteren van een omgeving waarin deelnemers van elkaar kunnen leren en samenwerking wordt versterkt.

Benieuwd naar hoe ons Legal Leadership Programma jouw ontwikkeling kan stimuleren? Neem contact op met Barbara Röell voor meer informatie.

Contact Barbara

 

Teamcoaching & Heidagen: Excelleren in samenwerking en leiderschap

Bij DRB hebben we een bewezen staat van dienst in leiderschapsontwikkeling en het begeleiden van teams, besturen en maatschappen. Onze programma’s zijn niet alleen praktisch en concreet, maar ook gericht op meetbare resultaten. We zijn ervan overtuigd dat teams excelleren wanneer ze gezamenlijk groeien. Een team dat het volledige potentieel van elk individu benut, levert met meer plezier en vertrouwen de meest indrukwekkende prestaties.

Onze expertise strekt zich uit naar diverse domeinen, waaronder:

 • Partnergroepen en maatschappen
 • Besturen
 • Praktijkgroepen, secties en business units
 • Corporate Legal Teams
 • Juridische afdelingen
 • Teams van medisch specialisten

Onze benadering is erop gericht het volledige potentieel van teams te stimuleren door te werken aan effectieve samenwerking, het definiëren van strategische doelen en het versterken van leiderschapskwaliteiten.

Benieuwd naar hoe onze Teamcoaching & Heidagen jouw teams naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem contact op voor meer informatie.

Contact

Meesterlijk Leiderschap: Executive Masterclass voor senior advocaten en bedrijfsjuristen

Leiderschap in de juridische wereld gaat verder dan het sturen van anderen; het begint bij zelfleiderschap. Het gaat om bewuste keuzes maken in je leven en carrière, het uitzetten van je eigen koers.

In onze exclusieve ééndaagse masterclass, gericht op maximaal 6 senior advocaten, partners in de advocatuur en ervaren bedrijfsjuristen, richten we ons op cruciale vragen:

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik bereiken?
 • Hoe bereik ik dat?

Het beantwoorden van deze vragen stelt je in staat om met meer impact en minder moeite resultaten te behalen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. De Meesterlijk Leiderschap Masterclass heeft als primair doel senior legal professionals te versterken in hun persoonlijk leiderschap. Deze sessie wordt geleid door twee senior coaches met uitgebreide ervaring in het begeleiden van topprofessionals in de juridische sector.

Lees meer… Schrijf je in

Masterclass Meesterlijke Groei: Jouw pad naar authentiek leiderschap

Meesterlijke Groei is niet zomaar een ontwikkeltraject; het is een reis naar authentiek leiderschap.

Echt leiderschap begint bij het beheersen van je eigen koers, bewust navigeren door je carrière en leven. Bij DRB zijn we ervan overtuigd dat jonge advocaten en bedrijfsjuristen die hun innerlijke potentieel versterken, met meer enthousiasme en zelfverzekerdheid uitzonderlijke resultaten behalen — zowel voor henzelf als voor hun organisatie.

Dit traject is ontworpen om je voor te bereiden op een toekomst als juridisch leider.

In de Masterclass Meesterlijke Groei worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • Effectief persoonlijk leiderschap;
 • Unieke kwaliteiten, zichtbaarheid en personal branding;
 • Drijfveren en vitaliteit.
Lees meer… Schrijf je in