DRB

Coaching

Legal Leadership Development

Growing Legal Leader Programma

Leiderschap gaat niet alleen over leiding geven aan anderen. Leiderschap gaat in eerste instantie over leiding geven aan jezelf. Het houdt in dat je bewuste keuzes maakt over je leven en loopbaan en je eigen koers uitzet. Wij geloven dat legal professionals, die hun potentieel ten volle benutten, met meer plezier en vertrouwen de beste prestaties leveren voor zichzelf en hun organisatie. Voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de legal professionals biedt DRB het inhouse Legal Leadership Programma aan. Wij maken het programma op maat en bestaat uit individuele coaching en een gezamenlijke masterclass.

De doelstellingen van dit programma zijn:

 • Begeleiding in loopbaanontwikkeling en
  persoonlijk carrière management;
 • Deelnemers versterken in hun
  (persoonlijk) leiderschap: kwaliteiten,
  zelfkennis en autonomie;
 • Leren van elkaar en het versterken van
  de samenwerking.

Voor meer informatie neem contact op met Barbara Röell.

Contact Barbara

 

Legal Team Coaching & Heidagen

DRB heeft ruime ervaring met het trainen en coachen van teams. Onze teamcoaches kennen de juridische markt en hebben team coaching programma’s ontwikkeld voor het laten excelleren van uw team. De programma’s zijn praktisch, concreet en resultaatgericht. Wij geloven dat teams excelleren door gezamenlijke groei. Teams die ieders potentieel ten volle benutten, leveren met meer plezier en vertrouwen de beste prestaties.

Voor wie?

 • Partnergroepen en maatschappen
 • Besturen van advocatenkantoren
 • Praktijkgroepen/secties/business units
 • Corporate Legal Teams
 • Juridische afdelingen
Contact

Masterclass Meesterlijke Groei

Meesterlijke Groei is méér dan alleen een ontwikkeltraject: het is een reis naar authentiek leiderschap.

Echt leiderschap begint bij het sturen van jezelf, bij het bewust navigeren van je carrière en leven. Bij DRB geloven we dat advocaten en juristen die hun innerlijk potentieel versterken, met groter enthousiasme en zelfverzekerdheid topresultaten behalen — zowel voor henzelf als voor hun organisatie.

Met dit traject bereiden we je voor op een toekomst als juridisch leider.

In de Masterclass Meesterlijke Groei worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Effectief persoonlijk leiderschap;
 • Unieke kwaliteiten, zichtbaarheid en personal branding;
 • Drijfveren en vitaliteit.
Lees meer… Schrijf je in

Masterclass Meesterlijk Leiderschap

Leiderschap gaat niet alleen over leiding geven aan anderen. Leiderschap gaat in eerste instantie over leiding geven aan jezelf. Het houdt in dat je bewuste keuzes maakt over je leven en loopbaan en je eigen koers uitzet.

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik?
 • Hoe bereik ik dat?

Dit zijn de drie vragen waarmee we in een exclusieve masterclass van 1 dag samen met maximaal 6 advocaten en/of bedrijfsjuristen aan de slag gaan. Als je de bovenstaande vragen kan beantwoorden, kan je met minder moeite meer bereiken; zowel in je professionele als je persoonlijke leven. De Masterclass heeft als doel om bedrijfsjuristen te versterken in hun persoonlijk leiderschap en wordt begeleid door 2 senior coaches.

Voor de leden van het NGB biedt DRB een exclusieve Masterclass Meesterlijk Leiderschap aan op 8 november 2023.

Lees meer… Schrijf je in

Intervisie

Barbara Röell en Caroline Gerding zijn bij de NOvA https://www.advocatenorde.nl gecertificeerde gespreksleiders advocatuur.

Intervisie voor vrouwen

Ben jij een vrouwelijke partner en wil jij met vrouwelijke partners van andere advocatenkantoren het beste uit jezelf en elkaar halen? Hoe gaan andere vrouwen om met de uitdagingen op hun kantoor? Soms loop je tegen dingen aan die je misschien liever met mensen buiten je kantoor bespreekt. Omdat het vertrouwelijk is of omdat je andere invalshoeken wil horen.

Wij zijn een intervisiegroep voor vrouwelijke partners gestart waarbij we niet alleen op cognitief niveau een vraagstuk bespreken maar ook samen gaan kijken welke drijfveren en (onbewuste) overtuigingen hebben bijgedragen aan dat vraagstuk èn hoe je een volgende keer een soortgelijke vraagstuk op een constructieve manier kan aanpakken. Deelname aan de intervisiebijeenkomsten levert PO punten op èn een extra netwerk met interessante vrouwen uit je vak.

Het belang van intervisie

Legal Leadership Assessments

De Legal Leadership Scan fungeert als een krachtige spiegel die deelnemers in staat stelt om hun eigen sterke punten en ontwikkelingskansen te identificeren. Het legt niet alleen de nadruk op algemene leiderschapscapaciteiten, maar ook op de specifieke eigenschappen die cruciaal zijn in de juridische wereld.

Wat de Legal Leadership Scan onderscheidt, is de mate van personalisatie en maatwerk die het biedt. Elke deelnemer ontvangt een uitgebreide persoonlijke rapportage die niet alleen de sterke punten en groeigebieden benadrukt, maar ook praktische aanbevelingen biedt om diepgaande ontwikkelingen carrieregroei te bevorderen.

Door de nadruk te leggen op (persoonlijk)  leiderschap, maatwerk en toekomstgerichte inzichten, biedt deze scan een unieke kans voor juridische professionals om hun vaardigheden te versterken, hun carrière te sturen en zich te onderscheiden als bekwame leiders in een dynamische omgeving.

Patroonscursus/Opfris cursus voor patroons

In de patroonscursus komen de belangrijkste elementen aan bod waar de patroon en begeleider van stagiaires mee te maken krijgt. De cursus voldoet aan de eindtermen die de NOvA in dit kader heeft opgesteld.

De trainers van DRB hebben diepgaande kennis van en ervaring in de advocatuur en hebben advocaten, notarissen, fiscalisten, managementteams, besturen, partnergroepen en praktijkgroepen ondersteund bij hun ontwikkeling. DRB geeft de patroonscursus incompany.

Contact