https://www.youtube.com/watch?v=2U-S5qhBaig

Coaching

Individuele Coaching, Team Coaching, Intervisie

DRB Coaching heeft ruime ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties. Zo bieden wij maatwerkprogramma’s op het gebied van individuele coaching, teamcoaching, loopbaancoaching, outplacement en intervisie begeleiding. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Alle coachingsgesprekken zijn volledig vertrouwelijk. De coaches zijn gediplomeerde professionals en hebben een gecertificeerde coachopleiding en/of een opleiding tot psycholoog gevolgd. Deze opleidingen zijn erkend door de respectievelijke beroepsverenigingen, voldoen aan hoge kwaliteitseisen en kennen een ethische gedragscode.

Wij werken onder meer voor: Allen & Overy, Schiphol, Optiver, Houthoff, De Brauw Blackstone Westbroek en Ten Holter Noordam advocaten. Referenties zijn op verzoek beschikbaar.

Barbara Röell

Barbara Röell, gecertificeerd coach en organisatiepsycholoog, werkt veel samen met advocaten, management, partners, legal counsels, medisch specialisten en bestuurders. Vanuit haar achtergrond in psychologie en assessments is zij gedreven om talenten van ambitieuze professionals inzichtelijk te maken en te ontwikkelen. Ook werkt zij vanuit de principes van systemisch werken en organisatieopstellingen. Met een brede blik adviseert en coacht ze actief en resultaatgericht op leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en carrièregroei.

Caroline Gerding

Caroline is een betrokken, energieke en effectieve trainer en coach die mensen en organisaties stimuleert om positieve en blijvende veranderingen tot stand te brengen. Zij is in staat met alle lagen in een organisatie effectief te communiceren en samen te werken.
Caroline heeft ruime internationale ervaring en vond jarenlang veel inspiratie en voldoening in haar werk als advocaat en chief counsel compliance van een multinational. Haar kracht is om mensen en organisaties in verbinding te brengen met zichzelf en met elkaar zodat beide kunnen excelleren.

Wouter Metz

Wouter Metz heeft na zijn stage in de internationale advocatuur de overstap gemaakt naar werk waarbij de mens centraal staat. Wouter is coach en ondernemer en heeft daarnaast ook gewerkt als legal headhunter. Als coach is Wouter gespecialiseerd in het begeleiden van ambitieuze individuen en teams in een professionele werkomgeving, met een focus op de advocatuur. Hij gelooft in de positieve kracht van mensen, met ieder zijn unieke krachten en uitdagingen. Het zien floreren van mensen en teams geeft hem pure energie!

Careerfocus: Carrière & Loopbaan Coaching

• Toe aan het opmaken van de balans?
• Wilt u uw persoonlijke effectiviteit en impact vergroten?
• Wilt u bewuste keuzes voor de lange termijn maken?
• Wilt u aandacht geven aan persoonlijke ontwikkeling en professionele groei?
• Wilt u uw persoonlijk leiderschap versterken?
• Wilt u weten waar u energie van krijgt en wat uw toegevoegde waarde is?

Wij zijn gespecialiseerd in loopbaancoaching van ambitieuze en gedreven professionals en managers. Wij geven richting en structuur en ondersteunen u graag bij uw vragen.

Outplacement Coaching

Het outplacement programma bestaat uit een serie gesprekken en een keuze uit diverse modules. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kan worden gekeken naar uw coachingsvraag en kan een op maat gemaakt programma worden samengesteld. Wij bieden coaching in onder andere:

 • Het maken van de juiste carrièrekeuzes.
 • De zoektocht naar een nieuwe baan.
 • Personal branding en het versterken van zichtbaarheid.
 • Sollicitatietraining
 • Inzicht in cultuurclick en contrafit, persoonlijkheid en drijfveren met diverse assessments.

Outplacement coaching helpt u in het vinden van antwoorden op vragen zoals: Hoe geef ik richting en structuur aan mijn loopbaan? Hoe kan ik juiste en weloverwogen keuzes maken in mijn carrière? Waar ligt mijn expertise en hoe kan ik deze optimaal inzetten? Welke professionele omgeving past bij mij en in welke omgeving kan ik waarde toevoegen? Waar krijg ik energie van en wat zijn mijn drijfveren?.

Hoe werkt Coaching?

Wanneer u contact opneemt voor coaching dan plannen wij in eerste instantie een telefoongesprek. In dit telefoongesprek luisteren wij naar uw coachingsvraag en informeren u verder over mogelijk passende modules. Vervolgens maken wij een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. De coachingsgesprekken kunnen plaatsvinden dicht bij u in de buurt (Den Haag, Amsterdam, Rotterdam etc.). Op basis hiervan stellen we gezamenlijk de doelstellingen, plan van aanpak en tijdsplanning op voor de coachingsgesprekken. De gesprekken duren circa anderhalf uur gedurende twee of drie keer per maand. Dit is uiteraard afhankelijk van uw tijdschema.

Legal Partner Coaching

DRB Coaching heeft ruime ervaring in het coachen van individuen en teams in de advocatuur. Wij weten ook hoe het is om eens een stap terug te doen en met een frisse blik te kijken naar vragen als: hoe werk ik eigenlijk en waarom doe ik het zoals ik het doe? Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je dezelfde resultaten behalen. Wij stimuleren je om anders te kijken en anders te denken. Daardoor zijn de gewenste resultaten makkelijker te behalen. In de coachingsgesprekken geven wij richting en structuur aan uw persoonlijk leiderschap en scherpen uw ambities aan. Doel is versterken waar u voor staat, wat u doet en wat uw unieke toegevoegde waarde is. Het Legal Partner Coaching-programma bestaat uit individuele coachingsgesprekken, assessments en tussentijdse opdrachten.
De doelstellingen zijn:
• Uitdagende reflectie;
• Exploreren en realiseren van ambities;
• Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap;
• Vergroten van inspiratie, motivatie en impact.

Legal Teamcoaching

Wij geloven dat teams excelleren door gezamenlijke groei. Legal teams die ieders potentieel ten volle benutten, leveren met meer plezier en vertrouwen de beste prestaties.

Het DRB Legal Teamcoaching-programma resulteert in het:

 • Verkrijgen van inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten en drijfveren
 • Benutten van ieders (on)bewuste talenten
 • Verbinden van individuele en gezamenlijke ambities
 • Versterken van persoonlijk leiderschap
 • Vergroten van begrip voor en vertrouwen in elkaar
 • Optimaliseren van de samenwerking en teameffectiviteit

Legal Intervisie

Per 1 maart 2020 zijn advocaten verplicht om elk jaar deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Advocaten kunnen kiezen uit drie vormen: intervisie, peer review en gestructureerd intercollegiaal overleg. Heb je al een intervisiegroep en zoek je een begeleider? Of zoek je een intervisiegroep buiten je eigen kantoor? DRB verzorgt graag de intervisie.

Training

Meesterlijke groei voor Talentvolle Vrouwen

Functioneer je uitstekend en denk je dat het nog beter kan? Functioneer je minder goed en wil je ontdekken hoe je dat verbetert?

Als advocaat of bedrijfsjurist heb je geleerd het recht uitstekend toe te passen. Met je hoofd dingen bedenken kan je als geen ander. En soms is denken alleen niet genoeg. Dan helpt het om te weten hoe jij en hoe andere mensen in elkaar zitten. Hoe het komt dat je met de ene persoon moeiteloos samenwerkt en met de andere persoon juist helemaal niet. En hoe je soms tegen dingen aanloopt in de samenwerking die je niet had verwacht.

Als je begrijpt waar je in een samenwerking tegenaan kan lopen en hoe je soms wordt gehinderd door je eigen (gedrags-)gewoonten, kan je met minder moeite meer bereiken, zowel in je professionele als je persoonlijke leven.

Hoe ziet de training eruit?

De training is gericht op het verkrijgen van werkelijk inzicht en het vergroten van je bewustzijn.  Gedurende een 2-daagse interactieve workshop komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inzicht in je eigen (hardnekkige) interactiepatronen en de oorsprong ervan.
 • Hoe kan je bewust antwoorden op een situatie in plaats van automatisch te reageren?
 • Waar kom je vandaan en wat voor invloed heeft dat nog steeds op jou?
 • Hoe heb jij invloed op het vergroten van veiligheid en gelijkwaardigheid met je collega’s?
 • Hoe kan je je belemmerende denk- en gedragspatronen herkennen en doorbreken?
 • Hoe kan je het geleerde in praktijk brengen?

Voor wie?

Voor vrouwelijke senior advocaten en bedrijfsjuristen.

Resultaten

Na de workshop:

 • ben je je bewust van gedragspatronen en weet je hoe je ze anders kunt inzetten voor meer resultaat
 • ken je je kwaliteiten en weet je hoe je ze effectief kunt benutten
 • ben je in staat om bewust te antwoorden op een vraag of situatie in plaats van automatisch te reageren
 • heb je inzicht in je belemmerende denk- en gedragspatronen en weet je hoe je die kan doorbreken
 • bereik je meer met minder moeite

Data

Vrijdag 17 en zaterdag 18 september en vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober  (van 10:00 uur tot 17:00 uur) , €1295,-, exclusief btw, inschrijven via DRB/Events

Incompany

Voor incompany mogelijkheden neem contact met ons op.

Blog & Inspiratie

DRB
29 december 2020

Team DRB wishes you a healthy and successful new year. A new year to attain your business and personal growth goals. All the difference is…
Barbara Röell
10 december 2020

Werk aan je persoonlijke carrièremanagement

Ben je de laatste maanden aan het werken op de automatische piloot? Blijft het maar druk? Ben je voornamelijk bezig met de inhoudelijke kant van…
coaching
30 november 2020

Online intervisie voor advocaten – Werkt dat?

Ons wordt regelmatig de vraag gesteld – online intervisie, werkt dat? Ons antwoord daarop is kort en goed – JA, dat WERKT! Dit was voor…

Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Search | Selectie | Coaching. U kunt zich uiteraard op elk gewenst moment afmelden via de uitschrijflink onderaan iedere nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform ons Privacystatement verwerkt.

Uw e-mailadres:


Search & Selectie  •  Assessments  •  Coaching  •  Events  •  Over ons  •  Contact  •  Blog & Inspiratie

Dicke Röell Breedveld B.V.  •  Burgemeester van Karnebeeklaan 17  •  2585 BA Den Haag  •  +31 70 361 70 09  •  info@drbgroep.nl  •  drbgroep.nl
IBAN NL16 INGB 0651 7316 74  •  KVK 27 19 89 69

© 2020 Dicke Röell Breedveld B.V.
Privacy statement  •  Cookie statement

DRB Groep