Skip to main content

Strategie

DRB adviseert advocatenkantoren over (internationale) trends en ontwikkelingen, de ontwikkeling van duurzame en concurrerende strategieën, marktpositionering en organisatie.

Om in deze snel veranderende wereld een duurzame en concurrerende positie op te bouwen, is het voor advocatenkantoren – meer dan ooit – van groot belang om richting en focus te bepalen, een helder strategisch plan te hebben en daarmee een winnende strategie te ontwikkelen. Nationale en internationale ontwikkelingen, die elkaar ook nog eens in hoog tempo opvolgen, zijn zonder twijfel van grote invloed op de keuzes waar bestuurders en partnerships van advocatenkantoren voor staan. DRB adviseert en helpt advocatenkantoren bij het maken van de juiste keuzes en bij het ontwikkelen van een passende strategie, positionering, en de impact daarvan op de onderliggende business en governance modellen.

Wij hebben onder meer ruime ervaring met en expertise in het adviseren over:

  • Strategieontwikkeling en Strategische Actieplanning;
  • Market entries & fusies;
  • ESG (Sustainable Environment, Social Responsibility & Good Governance);
  • Internationale (referral) strategieën;
  • Governance modellen (partnership structuren, partner performance & winstverdelingsmodellen, en besluitvorming).

Recente strategie opdrachten voor enkele van onze opdrachtgevers:

Opdracht

Opdrachtgever

Omschrijving

 

Marktonderzoek m.b.t. de NL-belastingadviesmarkt

 

Een nationaal onafhankelijk advocatenkantoor

Het marktonderzoek dat DRB voor haar opdrachtgever heeft verricht heeft betrekking op de ambitie van de opdrachtgever om haar activiteiten uit te breiden naar de Nederlandse markt.

 

 

  1. Ontwikkelen en formuleren van een strategie en marktpositionering
  2. Het opstellen van een Strategisch Actieplan

 

 

Een boetiekkantoor gespecialiseerd in Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht

Opdrachtgever was al geruime tijd ‘op zoek’ naar de gezamenlijke visie van de partners en wat dat betekende voor de strategie van het kantoor. DRB heeft door middel van: (i) een analyse van (internationale) trends en ontwikkelingen; (ii) financieel-economische en clientportfolio analyse, en (iii) individuele en gezamenlijke sessies, samen met de opdrachtgever een ESG strategie ontwikkeld, en het daaropvolgende Strategisch Actieplan ontwikkeld.

 

Faciliteren van een partner retreat

 

Een nichekantoor gespecialiseerd in Banking & Finance

In een gezamenlijke sessie met de partners heeft DRB de periodieke partner retreat gefaciliteerd, waarin de laatste trends en ontwikkelingen werden besproken en waarin werd nagedacht over de betekenis daarvan op de respectieve praktijken.

 

Advisering over toetreding tot de partnership

 

Een upper mid-market kantoor

DRB was gevraagd om een senior medewerker te adviseren over het aanbod dat zij had gekregen om toe te treden tot de partnership van het kantoor.