Groei

DRB adviseert advocatenkantoren over (internationale) trends en ontwikkelingen, de ontwikkeling van duurzame en concurrerende strategieën, marktpositionering en organisatie.

Strategie

Marktpositionering, Strategie en Governance

AI, nieuwe geopolitieke verhoudingen, ESG, oorlog in Europa, de energietransitie, klimaatverandering, de wereld om ons heen verandert razendsnel. Deze en vele andere ontwikkelingen zijn zonder twijfel van grote invloed op de keuzes waar bestuurders en partnerships van advocatenkantoren voor staan. Om in deze snel veranderende wereld een duurzame en concurrerende positie te behouden en verder te ontwikkelen, is het voor advocatenkantoren – meer dan ooit – van groot belang om richting en focus te bepalen, een helder strategisch plan te hebben om daarmee die winnende strategie te ontwikkelen.

DRB geeft advocatenkantoren inzicht in de (internationale) trends en ontwikkelingen, de invloed daarvan op het onderliggende business en governance model, en adviseert en helpt bij het maken van de juiste keuzes en bij het ontwikkelen van een passende strategie.
Wij adviseren en begeleiden onze cliënten met:

  • (Internationale) strategieontwikkeling en strategische actieplanning;
  • Groeistrategieën (market entries & fusies);
  • ESG strategieën (Sustainable Environment, Social Responsibility & Good Governance);
  • Governance modellen (partnership structuren, partner performance & winstverdelingsmodellen, en besluitvorming);
  • Algemene strategiesessies (heidagen, partner retreats en off sites.)

Robert van Beemen

Robert adviseert en begeleidt advocatenkantoren over (internationale) trends en ontwikkelingen, en de impact daarvan op de marktpositionering, strategie en het governancemodel.

Hij heeft veel ervaring met betrekking tot het formuleren en ontwikkelen van groeistrategieen, internationale (referral) strategieën en ESG-strategieen. Bovendien begeleidt hij zeer regelmatig besturen en partnerships op hun (half)jaarlijkse retreats.

Robert is binnen de Law Firm Management Committee van de International Bar Association (IBA) voorzitter van de ESG Committee. Hij spreekt en publiceert regelmatig over de ontwikkelingen in de (internationale) juridische sector, waaronder Governance & ESG. In Juni 2022 verscheen bij Globe Law and Business zijn derde publicatie: Building the Sustainable Law Firm: Developing and Implementing an ESG Strategy. Eerder verscheen van hem Legal Tech and Digital Transformation: Competitive Positioning and Business Models of Law Firms (2018) en Strategies for Growth in Law Firms (2021). Hij heeft rechten gestudeerd in Utrecht en is tevens alumnus van de Rotterdam School of Management.

 

Market Entry

Onze cliënten hebben vrijwel zonder uitzondering de ambitie om te groeien en zich continue verder te ontwikkelen…

Lees meer over

Business & Governance

Het governance model van advocatenkantoren ziet op het complexe samenspel tussen de partnership structuur, het winstverdelingsmodel en besluitvorming…

Lees meer over

ESG

Onder toenemende druk van cliënten en medewerkers (talent) integreren advocatenkantoren steeds vaker ESG in hun strategie en organisatie…

Lees meer over