Groei

DRB adviseert advocatenkantoren over (internationale) trends en ontwikkelingen, de ontwikkeling van duurzame en concurrerende strategieën, marktpositionering en organisatie.

Strategie

Technologie en AI, nieuwe geopolitieke-en economische verhoudingen, ESG, oorlog in Europa, de energietransitie, klimaatverandering, de wereld om ons heen verandert razendsnel. Deze en vele andere ontwikkelingen zijn zonder twijfel van grote invloed op de keuzes waar bestuurders en partnerships van advocatenkantoren voor staan. Om in deze snel veranderende wereld een duurzame en concurrerende positie te behouden en verder te ontwikkelen, is het voor advocatenkantoren – meer dan ooit – van groot belang om richting en focus te bepalen, een helder strategisch plan te hebben om daarmee die winnende strategie te ontwikkelen.

DRB geeft advocatenkantoren inzicht in de (internationale) trends en ontwikkelingen, de invloed daarvan op het onderliggende business en governance model, en adviseert en helpt bij het maken van de juiste keuzes en bij het ontwikkelen van een passende strategie. Wij adviseren en begeleiden onze cliënten onder meer bij het ontwikkelen en/of herijken van:

  • De (gewenste) marktpositionering, strategie en bijbehorende strategische actieplanning
  • (Internationale) groeistrategieën (market entries & fusies)
  • ESG strategieën (Sustainable Environment, Social Responsibility & Good Governance)
  • Governance modellen (partnership structuren, partner performance & winstverdelingsmodellen, en besluitvorming)

Robert van Beemen

Robert adviseert en begeleidt advocatenkantoren bij strategische vraagstukken, met een focus op: (i) het formuleren en herijken van (groei)strategieën; (ii) law firm governance (eg. remuneratiemodellen en toe-en uittreding partners); en (iii) ESG (Environment – Social – Governance). Hij spreekt, schrijft en deelt regelmatig zijn inzichten over onderwerpen en actualiteiten die zich afspelen op het grensvlak van law firm management & strategy, responsible business (ESG), geopolitiek, klimaatverandering, de rol van de advocatuur, en de betekenis daarvan op de business en governance modellen van advocatenkantoren. Robert heeft rechten gestudeerd in Utrecht en is tevens alumnus van de Rotterdam School of Management.

  • Voorzitter van de IBA Law Firm Management ESG Subcommittee
  • IBA Leadership Academy 2022 – 2023 – 2024, King’s College London | Faculty Lead | Understanding law firm ownership, partner performance and profit sharing; How do we remunerate/reward to build a firm?
  • Auteur van het Special Report “Building the Sustainable Law Firm: Developing and Implementing an ESG Strategy” (Globe Law and Business, 2022)
  • Consulting editor van “Strategies for Growth in Law Firms” en auteur van het artikel “International referral strategies” (Globe Law and Business, 2021)

 

Market Entry

Onze cliënten hebben vrijwel zonder uitzondering de ambitie om te groeien en zich continue verder te ontwikkelen…

Lees meer over

Business & Governance

Het governance model van advocatenkantoren ziet op het complexe samenspel tussen de partnership structuur, het winstverdelingsmodel en besluitvorming…

Lees meer over

ESG

Onder toenemende druk van cliënten en medewerkers (talent) integreren advocatenkantoren steeds vaker ESG in hun strategie en organisatie…

Lees meer over