14 november 2023

Wat moet je doen aan je cultuur om juridisch talent te binden en te boeien?

Dat is de vraag die we beantwoord willen krijgen in deze whitepaper. Deze whitepaper is een uitwerking van een webinar georganiseerd door DRB op donderdag 2 november 2023. Tijdens dit webinar ging Stephan Bamborough in gesprek met Marguerite Soeteman – Reijnen en Anne Bliek over het belang van cultuur en het binden en boeien van talent.

Wat is de beste werkomgeving voor een jurist en hoe creëer je deze? Het zijn relevante vragen binnen de huidige krappe juridische arbeidsmarkt. We merken dat bedrijven en kantoren de waarde van cultuur onderschatten en daar proberen we met deze whitepaper aandacht aan te geven.
Wist je dat meer dan de helft van de werknemers overweegt ontslag te nemen als ze het gevoel hebben dat de waarden van hun werkgever niet overeenkomen met hun eigen waarden? Dat blijkt uit de Net Positive Employee Barometer van Paul Polman, oud CEO Unilever. De resultaten van dit recente onderzoek onder 4.000 werknemers in de VS en het VK wijzen erop dat werknemers steeds meer verwachten van hun werkgevers. Ze willen werken voor bedrijven die zich inzetten voor positieve maatschappelijke impact. Bedrijven die deze verwachtingen niet inlossen, lopen het risico hun beste werknemers te verliezen. Dat betekent nogal wat.

Klik HIER voor de Whitepaper!

Meer nieuws

17 mei 2024

Ted Broekhof over zijn overgang naar het bedrijfsleven
Lees meer over