15 april 2024

Het cruciale belang van effectieve onboarding

Het cruciale belang van effectieve onboarding: Een gesprek met Robert Dicke, Managing Partner bij DRB

Robert Dicke, Managing Partner bij DRB, benadrukt het belang van effectieve onboarding binnen organisaties. DRB, een bureau dat zich onder andere richt op partner searches voor de advocatuur, legt de nadruk op het plaatsen van gekwalificeerde kandidaten en een duurzame integratie binnen organisaties.

Robert Dicke onderstreept het cruciale belang van de eerste periode van een nieuwe partner. De overgang naar een nieuw kantoor brengt vaak unieke uitdagingen met zich mee, zoals het begrijpen van de interne cultuur, het opbouwen van relaties met kantoorgenoten en het effectief navigeren binnen de nieuwe organisatie. Om deze uitdagingen aan te pakken, biedt DRB uitgebreide onboarding programma’s aan, met een toegewijd team bestaande uit Robert van Beemen en Barbara Röell.

Robert van Beemen legt de focus op het begeleiden van kandidaten bij het opstellen van het businessplan, waarbij de elementen organisatie, cliënten en financiën aan bod komen. Zijn expertise stelt kandidaten in staat om een solide basis te leggen voor hun strategische keuzes.

Barbara Röell richt zich op leiderschapsontwikkeling en het bieden van ondersteuning gedurende de onboarding periode. Haar focus ligt op het coachen van nieuwe partners om de overgang te vergemakkelijken, hun professionele ontwikkeling te ondersteunen en een stevige basis te leggen voor een succesvolle samenwerking en een positieve werkomgeving.

De onboarding programma’s van DRB helpen partners om op mogelijke uitdagingen te anticiperen en om de impact in het kantoor te versterken. “We begrijpen hoe moeilijk en belangrijk deze overgangen zijn: we kennen de valkuilen en weten hoe ze aan te pakken,” aldus Robert Dicke. “We bieden niet alleen advies en ondersteuning aan een nieuw aangestelde partner, maar ook aan het bestuur en de partnerteams.”

Door zich te richten op het aanpakken van integratie-uitdagingen en het waarborgen van duidelijke verwachtingen en effectieve communicatie tussen alle belanghebbenden, werkt DRB samen met haar cliënten aan een snelle en succesvolle overgang naar de nieuwe rol.

Meer nieuws

17 mei 2024

Ted Broekhof over zijn overgang naar het bedrijfsleven
Lees meer over