09 april 2022

De meest gestelde vragen

Niels Huijgen

De consultants bij DRB spreken elke dag met juridische professionals en opdrachtgevers. Juridische professionals  worden regelmatig door headhunters en recruiters benaderd. Daardoor hebben deze professionals een bepaalde indruk en verwachting op het moment dat zij ons aan de telefoon krijgen. Pas als wij uitleggen hoe wíj ons werk doen, merken wij dat onze werkwijze en de insteek van ons contact meestal tot (positief) verraste reacties leidt.

Ben jij benieuwd wie wij zijn en wat wij anders doen? Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen.

Wie zijn jullie?

DRB bestaat ruim twintig jaar en richt zich op loopbaanvraagstukken in de advocatuur en zakelijke dienstverlening. De consultants in het legal team van DRB hebben veelal rechten gestudeerd en werken al langer voor een aanzienlijk aantal advocatenkantoren. Deze achtergrond en opgedane ervaringen zorgen ervoor dat wij goed weten waar wij het over hebben, de verschillende carrièrepaden en de advocatuur goed begrijpen.

 Wat doen jullie?

Wij helpen onze opdrachtgevers – veelal advocatenkantoren – in de volle breedte met search-en-selectievraagstukken. Daarnaast bieden wij carrièrecoaching en ontwikkel- en leiderschapsassessments voor mediors tot en met partners aan. Wij werken ruim twintig jaar langdurig samen met onze opdrachtgevers. Wij kennen onze cliënten en de cultuur en weten wat ze zoeken, zodat wij een duurzame match tot stand kunnen brengen.

Waar kunnen jullie mij bij helpen?

Wij kunnen jou helpen met jouw oriëntatie en/of loopbaanplanning binnen de juridische arbeidsmarkt. Door onze dagelijkse gesprekken met onze opdrachtgevers, advocaten, kandidaat-notarissen en fiscalisten weten wij goed wat er speelt. Wij kunnen daarom goed met je meedenken en adviseren over de verschillende mogelijkheden, voor nu en in de toekomst.

Ik sta niet open, waarom moet ik met jullie in gesprek?

Een kennismaking is gericht op de lange termijn en niet direct op een overstap. Als we je langetermijnambities kennen en weten in welk type organisatie en cultuur jij het beste tot je recht komt, dan kunnen wij jou attenderen op interessante mogelijkheden die bij ons voorbijkomen. Wij blijven jou graag volgen in je carrière en houden contact. Het is altijd nuttig om te weten hoe de markt eruitziet en wat de mogelijkheden zijn. Wij helpen je ook om na te denken over jouw doelen en dagen je uit om daar in een later contact op terug te komen. Blijf jezelf afvragen of jij op dit moment op de juiste plek zit waar jij je het beste kan ontwikkelen.

 Hoe ziet het proces eruit?

Als je interesse hebt in een concrete positie of verder wilt kijken naar de mogelijkheden, dan nodigen wij je uit voor een nadere kennismaking met ons in persoon. Samen gaan we op zoek naar jouw drijfveren en ambities, houden we jou een spiegel voor en onderzoeken we de kans op een duurzame match. Gezamenlijk besluiten we vervolgens of we overgaan tot een introductie. Als we jou introduceren dan begeleiden we je door het hele traject. We bereiden je voor op elk gesprek en staan het gehele (sollicitatie)proces voor je klaar om je te helpen. Uiteraard volledig vertrouwelijk.

Wil jij ook eens met ons kennismaken? Neem contact op met een van onze consultants!

Meer nieuws

15 april 2024

Het cruciale belang van effectieve onboarding: Een gesprek met Robert Dicke, Managing Partner bij DRB
Lees meer over

08 april 2024

Je eigen huis op orde brengen is nuttig, maar je maakt er niet het verschil mee…
Lees meer over