03 januari 2024

In gesprek over de voordelen van de Patroonscursus

In gesprek over de voordelen van de Patroonscursus | woensdag 31 januari 2024 in Den Haag

Barbara Röell en Caroline Gerding, vooraanstaande leiderschapsexperts in de juridische wereld, delen waardevolle inzichten over de onverwachte voordelen van de Patroonscursus. Deze cursus, die op woensdag 31 januari 2024 wordt verzorgd door deze ervaren professionals, biedt een ongekende kans voor partners van advocatenkantoren om hun leiderschapsvaardigheden te versterken.

“De Patroonscursus biedt niet alleen cruciale inzichten voor patroons, maar ook waardevolle leermomenten voor partners die leidinggevende posities bekleden binnen advocatenkantoren,” benadrukt Barbara Röell.

Caroline Gerding voegt toe: “We hebben vastgesteld dat de nadruk op vaardigheden zoals coaching, feedback geven en begrip van leiderschapsdynamiek niet beperkt blijft tot patroons, maar ook van toepassing is op partners die verantwoordelijk zijn voor het leiden en inspireren van kantoorgenoten.”

De kernaspecten van de cursus, zoals coaching in professionele ontwikkeling, verbeterde communicatie en waardevolle feedback, zijn van cruciaal belang. “Er is een groeiende behoefte aan goed leiderschap binnen de advocatuur. Mensen verlaten de advocatuur niet omdat ze niet slim of ambitieus genoeg zijn, maar eerder omdat ze zich slecht begeleid voelen of onvoldoende feedback ontvangen,” verduidelijkt Barbara.

Het gesprek tussen Barbara en Caroline benadrukt dat de Patroonscursus niet enkel een verplichting is, maar een kans voor partners en zelfs senior medewerkers om hun leiderschapsvaardigheden te versterken, wat cruciaal is om stagiairs en medewerkers naar succes te leiden.

De Patroonscursus van 31 januari 2024 biedt niet alleen de gelegenheid om te voldoen aan de vereisten van de NOvA, maar dient tevens als een unieke kans voor partners binnen advocatenkantoren om hun leiderschapsrol te versterken en hun professionele ontwikkeling te bevorderen.

Meld je direct aan via deze link.

 

 

 

Meer nieuws

04 juni 2024

Een overstap van advocaat naar bedrijfsjurist – Charlotte van Lingen
Lees meer over

31 mei 2024

De evolutie van business support rollen in de advocatuur
Lees meer over

23 mei 2024

De ESG backlash: wat betekent dit voor advocatenkantoren?
Lees meer over