20 september 2023

Een herfst vol inspiratie en vergezichten

Robert van Beemen

De zomervakantie hebben we inmiddels alweer ruimschoots achter ons gelaten en de herfst doet langzaam zijn intrede. De laatste maanden van het jaar staan voor menig advocatenkantoor traditioneel in het teken van de jaarlijkse heidagen, partner retreats en off sites. Verschillende namen, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: terugkijken op afgelopen jaar, (strategische) plannen maken voor het komende jaar, al dan niet een (sportieve) teambuilding activiteit, ‘s avonds genieten van een goed diner en vrijwel altijd vertoeven op een schitterende locatie ergens in Nederland.

Voor DRB betekent deze periode een volle agenda op veelal schitterende locaties door heel Nederland. Voor sommige cliënten verzorgen we een hele dag, terwijl we voor andere een ‘onderdeel van het programma’ zijn. Zo…

  • Verzorgen we elk jaar een strategieochtend voor een nichekantoor in Amsterdam, waarbij we kort terugblikken op de (financiële) performance, de strategische prioriteiten doornemen, eventueel nieuwe prioriteiten formuleren en (internationale) ontwikkelingen met elkaar bespreken.
  • Adviseren we een groeiende groep internationale, nationale en regionale kantoren over de betekenis van ESG voor hun strategie, marktpositionering en organisatie en helpen we bij het ontwikkelen van ESG-strategieën.
  • Staan we een boetiekkantoor met een sterke sectorfocus bij in het ontwikkelen van hun internationale strategie, en
  • Faciliteren we de kick-offs van de voorgenomen groeistrategieën van twee kantoren, ieder met hun eigen marktpositionering en uitdagingen.

Daarnaast staan de komende weken voor mij ook in het teken van het voorbereiden van de IBA Annual Conference in Parijs (29 oktober – 4 november), waar ik op vier verschillende momenten een bijdrage zal leveren aan diverse ESG-sessies en discussies; over inspiratie en vergezichten gesproken. Wellicht tot dan en daar!

DRB wenst u mooie heidagen en een succesvol laatste kwartaal.

Namens het DRB team,

Robert van Beemen

Meer nieuws

18 juli 2024

De belangrijke waarden en vaardigheden voor legal leaders van de toekomst – Nicolette Kalsbeek en Barbara Röell
Lees meer over

15 juli 2024

Van Juridische dienstverlening naar faciliteren van innovatie: dit is de nieuwe standaard – Sebastiaan ter Wee
Lees meer over

24 juni 2024

Van advocaat tot ondernemer – Muriël Hartjes-Govaert
Lees meer over