14 mei 2024

De essentie van ondernemerschap

Pillar notarissen

De essentie van ondernemerschap

Bij het overwegen van je carrièrepad, is het essentieel om de rode draad van ondernemerschap te begrijpen. Wat drijft iemand om de sprong te wagen naar het runnen van een eigen bedrijf? Volgens Jos Verburg, notarieel vastgoedspecialist en oprichter van Pillar notarissen, is dat een combinatie van passie, visie en verantwoordelijkheid.

Specialisme

Jos’ notariële praktijk staat bekend om zijn toewijding aan het leveren van hoogwaardige juridische diensten aan een diverse groep cliënten. Hij legt uit: “Onze focus ligt op het commerciële vastgoed, voornamelijk in de semi-publieke en publieke sector. We werken met een breed scala aan cliënten, waaronder gemeenten, provincies, landelijke overheden, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen, evenals beleggers en ontwikkelaars.”

Jos benadrukt het belang van specialisatie: “We zijn gespecialiseerd in het inrichten en begeleiden van gestructureerde aan- en verkoopprocessen, de vestiging van zakelijke rechten en splitsing in appartementsrechten. Dit omvat het opstellen van alle juridische documenten, het begeleiden van partijen bij het verkrijgen respectievelijk vervreemden van hun vastgoed en het verstrekken van adviezen. Ons doel is om onze cliënten te helpen bij het behalen van hun doelstellingen op een professionele en efficiënte manier.

Daarnaast richt Jos zich op het bieden van maatwerkoplossingen voor elke cliënt. “We geloven sterk in de kracht van persoonlijke aandacht en maatwerk. Elk dossier wordt zorgvuldig behandeld, met de nadruk op het begrijpen van de unieke behoeften en doelen van onze cliënten. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte juridische oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke situatie.

De beweegredenen voor ondernemerschap

De keuze om te ondernemen komt vaak uit een diepgewortelde passie voor netwerken en het bedienen van cliënten. Jos: “Ik vind het heel fijn om in een omgeving te werken waarin het belangrijk is dat je je netwerk uitbreidt en dat je ook goed contact hebt met cliënten of potentiële cliënten. Door een eigen onderneming te runnen ben ik volledig vrij om de organisatie naar eigen inzicht in te richten. Daarbij besteed ik extra aandacht aan het optimaliseren van de dienstverlening voor cliënten.

De rol van een legal leader versus werken in loondienst

Als legal leader is het key om een heldere visie te hebben en anderen te kunnen enthousiasmeren en betrekken. Dit vereist vakbekwaamheid, empathie en communicatieve vaardigheden. Maar maakt dit het ondernemerschap ook anders dan werken in loondienst? Voor Jos draait het om de mogelijkheid om snel beslissingen te nemen en een eigen koers te bepalen.

Het succes van Pillar notarissen, ligt in de combinatie van persoonlijke aandacht en specialistische dienstverlening. Deze aanpak staat garant voor een diepgaand begrip van de cliënt en diens behoeften, terwijl we tegelijkertijd op maat gemaakte oplossingen bieden.

Jos vervolgt: “Bij ons draait het om mensen. Het gaat niet alleen om de juridische aspecten, maar ook om het menselijke aspect van de zaak. We zijn makkelijk bereikbaar en staan direct klaar om te helpen. Dat is de kracht van een boutique kantoor: we combineren gespecialiseerde kennis met een persoonlijke benadering. Deze benadering maakt het mogelijk om complexe juridische kwesties op te lossen met een menselijke touch, waarbij cliënten zich gehoord en begrepen voelen.

Zelfvertrouwen en visie

Als legal leader is zelfvertrouwen van groot belang, maar dit moet gepaard gaan met een duidelijke visie en het vermogen om strategische keuzes te maken. Jos legt uit: “Je moet ook weten waar je naartoe wilt. Durven kiezen en focussen op wat echt belangrijk is. “Deze focus stelt een ondernemer in staat om richting te geven aan zijn of haar bedrijf en zich te onderscheiden in een competitieve markt.

Jos voegt eraan toe: “Visie gaat verder dan alleen weten wat je wilt bereiken. Het gaat ook om het maken van bewuste keuzes en het vasthouden aan je kernwaarden. Als je eenmaal je koers hebt bepaald, is het cruciaal om hieraan vast te houden en niet af te wijken bij tegenslagen of verleidingen. Dit vermogen om vastberadenheid te tonen en trouw te blijven aan je visie vormt de basis voor duurzaam succes in het ondernemerschap.”

De realiteit van ondernemerschap

Hoewel ondernemerschap vaak wordt geassocieerd met vrijheid en flexibiliteit, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Het nemen van risico’s, het managen van groei en het omgaan met toenemende complexiteit in de markt zijn slechts enkele van de aspecten die legal leaders bij DRB dagelijks tegenkomen. Het is een voortdurende leerervaring. Jos: “Ondernemerschap is zeker niet alleen rozengeur en maneschijn, maar draait ook om de bereidheid om uitdagingen aan te gaan en te groeien als leider en professional. Daar geniet ik iedere dag van.

Meer nieuws

17 mei 2024

Ted Broekhof over zijn overgang naar het bedrijfsleven
Lees meer over