Over Nicolette

 

Nicolette Kalsbeek-Pijselman is senior consultant binnen het legal team en richt zich op de search & selectie van ervaren juristen (advocaten, kandidaat-notarissen, belastingadviseurs en bedrijfsjuristen). Zij helpt graag bij het maken van de juiste loopbaankeuze in je carrière en put daarbij uit haar jarenlange ervaring binnen de top van de advocatuur en het internationale bedrijfsleven.
Nicolette begrijpt kandidaten en opdrachtgevers, omdat ze zelf in hun schoenen heeft gestaan. Dat komt door haar veelzijdige profiel: ze is legal counsel, advocaat, headhunter, in-house corporate recruiter, alumni coördinator en HR adviseur geweest. Mensen in hun kracht zetten en met elkaar in verbinding brengen vormt de rode draad in haar carrière. Nu is zij terug bij DRB en bundelt al die ervaringen en treedt vanuit verschillende invalshoeken op als sparringpartner. Ze adviseert opdrachtgevers in hun zoektocht naar de beste kandidaat en begeleidt kandidaten naar een nieuwe passende uitdaging.
Nicolette studeerde Rechten in Leiden (met specialisaties in Informaticarecht, Mediarecht en Auteursrecht). Na haar studie heeft ze diverse juridisch inhoudelijke opleidingen gedaan, zoals de Beroepsopleiding tot de advocatuur van de NOvA en de specialisatieopleiding Informaticarecht aan de Grotius Academie. Daarnaast heeft ze meerdere trainingen gevolgd in het werving- en selectievak.

 

Artikelen van Nicolette

13 februari 2024

In gesprek met Nicolette Kalsbeek: “Mensen zijn mijn drijfveer”
Lees meer over