Holla Legal & Tax

Vacature

(Sr.) advocaat medewerker insolventierecht

Openstaand
Holla legal & tax

Holla legal & tax (hierna Holla) behoort tot de top 25 van grootste advocatenkantoren van Nederland. Holla heeft in de afgelopen jaren een belangrijke transitie doorgemaakt en heeft zich ontwikkeld tot een vooruitstrevende (internationale) fullservice dienstverlener, met vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Utrecht en Eindhoven. Holla kenmerkt zich door échte betrokkenheid bij haar cliënten; het belang van haar cliënten wordt altijd vooropgesteld. Kwaliteit, betrouwbaarheid, cliënt- en succesgerichtheid zijn essentieel voor Holla. Holla is sterk betrokken bij een zaak, heeft oog voor de mens achter de organisatie en biedt naast professionele juridische bijstand ook advies. Of het nu gaat om een grote onderneming, een mkb-onderneming, de overheid, een not-for-profit-organisatie of een zorginstelling. Iedereen is anders, elke zaak is uniek. De professionals van Holla werken in 18 verschillende rechtsgebieden, maar over de teams heen is er veel contact en versterkt men elkaar. Ambitie en drive worden gecombineerd met een sociale en vriendelijke sfeer.

Financiering, Zekerheden en Insolventie

Binnen het kantoor wordt gewerkt vanuit Business Units (BU’s), ingedeeld per rechtsgebied. Door de brede ervaring die het team heeft opgebouwd met de afwikkeling van faillissementen weten zij als geen ander waar de kansen liggen in een insolventiesituatie. Enerzijds kunnen zij helpen om een faillissement te voorkomen, anderzijds zullen ze bij een dreigend faillissement de risico’s zoveel mogelijk beperken. De advocaten zijn gespecialiseerd in de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA), die het mogelijk maakt om door middel van een onderhands akkoord schulden te herstructureren. Daarnaast hebben de advocaten veel ervaring met het doorstarten van ondernemingen en zijn ze in staat de cliënt te voorzien van meer algemeen commercieel juridisch advies.

Functie-eisen

Om de continuïteit van de hoogwaardige dienstverlening van de BU Financiering, Zekerheden en Insolventie te waarborgen, is er ruimte voor een (sr.) advocaat medewerker met vijf tot negen jaar werkervaring. Als (sr.) advocaat ben jij expert op het gebied van insolventierecht en breder ondernemingsrecht en hebt ervaring opgedaan op hoog niveau. Je bent analytisch sterk, kunt conceptueel denken en bent in staat buiten het juridische om met ondernemers in diverse sectoren mee te denken. Ondernemerschap, grondigheid en nieuwsgierigheid zijn kenmerken die jouw werkwijze typeren. Je bent in staat om autonoom een dossier te behandelen. Jouw sociale persoonlijkheid maakt jou een prettige collega om intensief mee samen te werken. Je hebt een commerciële blik en bent in staat om complexe vraagstukken te vertalen naar pragmatische adviezen en oplossingen. Deze positie is bij uitstek interessant voor iemand die graag in een professionele, maar tevens informele omgeving werkt op het hoogste niveau.

Is dit niet jouw vacature?

Swipe ook door onze andere vacatures