Intervisie

Individuele Coaching, Teamcoaching, Trainingen en Intervisie

DRB Coaching heeft ruime ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties. Wij bieden maatwerkprogramma’s op het gebied van individuele coaching, teamcoaching, loopbaancoaching, outplacement, trainingen en intervisie.

Intervisie

Per 1 maart 2020 zijn advocaten verplicht om elk jaar deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Advocaten kunnen kiezen uit drie vormen van gestructureerde feedback: intervisie, peer review en gestructureerd intercollegiaal overleg. DRB biedt intervisie aan die voldoet aan de vereisten die de Nederlandse Orde van Advocaten stelt in het kader van de Kwaliteitstoetsen. Zowel Barbara Röell als Caroline Gerding zijn bij de NOvA gecertificeerde gespreksleiders advocatuur.

Referenties

Wij werken onder meer voor: Allen & Overy, Schiphol, Optiver, Houthoff, De Brauw Blackstone Westbroek en Ten Holter Noordam advocaten. Referenties zijn op verzoek beschikbaar.

Caroline Gerding

Door NOvA erkende gespreksleider intervisie advocatuur

Coach

Trainer

Teamcoach

Barbara Röell

Door NOvA erkende gespreksleider intervisie advocatuur

Coach

Trainer

Teamcoach

Intervisie Advocatuur

Gestructureerde feedback door intervisie is een manier om met collega’s of vakgenoten te leren van ervaringen, problemen, successen en uitdagingen in de dagelijkse werkpraktijk. Die verdieping van kennis, inzicht en vaardigheden moet leiden tot effectiever professioneel gedrag.

Intervisiebijeenkomsten Advocatuur

Gedurende het jaar komen wij driemaal 3 uur bij elkaar in (ongeveer) dezelfde intervisiegroep. De intervisiegroep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 personen werkzaam in hetzelfde rechtsgebied of dezelfde rechtsgebieden.

Voor de eerste intervisiebijeenkomst nemen de intervisiebegeleiders telefonisch contact op met de deelnemers om de leerdoelen, de aanpak en de werkwijze van intervisie te bespreken. Aangezien het voor de meeste deelnemers een (relatief) nieuwe werkvorm betreft besteden wij vooraf en tijdens de eerste intervisiebijeenkomst ruim tijd aan de uitleg, doelstellingen, geheimhouding en structuur van de intervisie.

Tijdens de intervisiebijeenkomsten kunnen één of twee deelnemers dilemma’s of vragen inbrengen over het eigen functioneren, de praktijkvoering of de praktijkuitoefening.

Met deze dilemma’s of vragen gaan wij vervolgens als groep aan de slag met als doel de casusinbrenger te helpen zijn vraag of dilemma inzichtelijk te krijgen en hem of haar verder te helpen bij zijn vraagstuk. Reflecteren en leren van elkaar zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. De deelnemers van de intervisiegroep kunnen de inzichten die zij krijgen ook benutten om kritisch te leren kijken naar beter of anders werken.

Resultaten Intervisie

Na de intervisiebijeenkomst hebben de deelnemers:

  • inzicht in eigen rol en gedrag binnen werk;
  • feedback leren geven;
  • creatieve ideeën en innovatieve oplossingen; en
  • groter onderling begrip dat kan leiden tot betere samenwerking.

Waar?

DRB organiseert zowel bij haar op kantoor als in-company bij advocatenkantoren intervisiebijeenkomsten. Het voordeel van DRB als externe gespreksleider bij u op kantoor is dat wij structuur aanbrengen en ervoor zorgen dat collega’s van elkaar leren in een veilige en vertrouwde setting.

Punten

Na elke intervisiebijeenkomst ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname waarop het aantal behaalde intervisiepunten (1 PO punt per uur) staat vermeld.

 

Blog & Inspiratie

Coaching
30 november 2021

Leiderschapsontwikkeling voor de advocatuur

Zelfkennis vormt de basis voor zelfsturing. Ben je partner in de advocatuur en heb je nauwelijks tijd voor ontwikkeling? Met het online legal leadership programma…
Coaching
30 november 2021

Leiderschap voor partners

Ben je partner van een team van eigenwijze en gedreven high potentials? In de praktijk zien wij dat veel legal leiders voornamelijk op de juridische…
Barbara Röell
21 oktober 2021

Leiderschap in het huidige juridische klimaat

Wat wordt vandaag de dag gevraagd van legal leaders? Welke competenties hebben ze nodig?  Welke leiderschapsstijl wordt gevraagd? Volgens Barbara Röell, partner en leiderschapsconsultant bij…

Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Search | Selectie | Coaching. U kunt zich uiteraard op elk gewenst moment afmelden via de uitschrijflink onderaan iedere nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform ons Privacystatement verwerkt.

Uw e-mailadres:


Search & Selectie  •  Assessments  •  Coaching  •  Events  •  Over ons  •  Contact  •  Blog & Inspiratie

Dicke Röell Breedveld B.V.  •  Burgemeester van Karnebeeklaan 17  •  2585 BA Den Haag  •  +31 70 361 70 09  •  info@drbgroep.nl  •  drbgroep.nl
IBAN NL16 INGB 0651 7316 74  •  KVK 27 19 89 69

© 2020 Dicke Röell Breedveld B.V.
Privacy statement  •  Cookie statement

DRB Groep