Per 1 juni 2022 sluit Robert van Beemen zich aan als partner bij DRB. Met de komst van Robert zal DRB haar Strategiepraktijk verder gaan ontwikkelen en uitbouwen.

Robert heeft jarenlange ervaring met strategieontwikkeling voor advocatenkantoren. Hij adviseert boetiek en middelgrote kantoren over (internationale) trends en ontwikkelingen, internationale (referral) strategieën, en ESG, en de betekenis daarvan op het business en governance model.

Over zijn overstap naar DRB zegt hij: “De ontwikkelingen ten aanzien van bijvoorbeeld ESG zijn van grote invloed op de strategische keuzes en prioriteiten van veel van de cliënten van DRB. Deze ontwikkelingen bepalen niet alleen op welke wijze advocatenkantoren zich positioneren richting hun cliënten, maar in toenemende mate ook op de arbeidsmarkt.

Stephan Bamborough: “Wat je de laatste jaren steeds meer ziet, is dat de markten van executive search en strategisch advies voor de advocatuur naar elkaar toe groeien. Met de komst van Robert verwacht ik dat wij onze cliënten en relaties nog beter van dienst kunnen zijn omdat wij bijvoorbeeld op een meer strategisch niveau kunnen meedenken over de uitbreiding van teams.

Robert werkt al meer dan 15 jaar in de professionele en juridische dienstverlening. Hij was advocaat bij VanEps op Curaçao, curator in het Lehman Brothers faillissement, en de afgelopen 8 jaar was hij verbonden aan Venturis Consulting Group, waarvan de laatste 5 jaar als partner. Robert is officer van de Law Firm Management Committee van de International Bar Association (IBA), en actief binnen de Association of International Young Lawyers (AIJA). Hij heeft rechten gestudeerd in Utrecht, en is tevens alumni van de Rotterdam School of Management.

Komende maand komt bij Globe Law and Business Roberts publicatie uit over ESG: Building the Sustainable Law Firm: Developing and Implementing an ESG Strategy, dat hij samen schreef met zijn Venturis partner Sophie Boyer Chammard.

DRB Growing Legal Leaders

DRB is de go-to-firm voor legal leaders. Als topspeler in de juridische wereld voor Search & Selectie, Leadership Assessments, Coaching en Strategie helpen wij ambitieuze kantoren en professionals groeien.

 

Leave a Reply