Herken je dat? Eigenlijk heb je ontzettend veel werk te doen, maar in plaats van daaraan te beginnen, lees je eerst alle kranten, check je je Instagram account en ben je al 4x naar de keuken gelopen voor koffie of thee. Alles om maar niet te beginnen.

Waarom stel jij je werk eigenlijk uit? Weet je dat het vaak niet eens te maken heeft met geen zin hebben of lui zijn? Vaak heeft het te maken met angst – angst voor falen, angst voor succes, angst dat we het niet kunnen of angst dat we er spijt van krijgen.

Als jij weet wat de oorzaak van je uitstelgedrag is, kan je er iets aan doen:

  • Focus je op de taak en niet het project. Als je je focust op het project, raak je makkelijk overweldigd door wat je moet doen. Als je je project verdeeld in specifieke taken, weet je precies wat je welke dag moet doen.
  • Heb je de capaciteiten om het te doen? Zo nee, zorg dan dat je die opbouwt door het volgen van een cursus of vraag hulp aan iemand die het wel kan. Investeer in jezelf.
  • Tijd – ruim voldoende tijd in voor het werk dat je moet doen. Vaak denken we dat iets minder tijd kost dan het daadwerkelijk kost. Plan dus ruim.

Wil jij eens samen met een ander onderzoeken waar jouw uitstelgedrag vandaan komt of wil je inzicht krijgen waar je energie van krijgt en wat je drijfveren in werk zijn? Neem dan contact met ons op voor (online) personal coaching.

#drbcoaching #coaching #uitstelgedrag #groeimeesters #advocatuur #advocaten #focus

Leave a Reply