Ben je de laatste maanden aan het werken op de automatische piloot? Blijft het maar druk? Ben je voornamelijk bezig met de inhoudelijke kant van je werk? Mis je af en toe de motivatie en ben je voor je gevoel taken aan het uitvoeren in plaats van bevlogen met je werk bezig te zijn? Om je niet te laten leiden door je omgeving en het werk dat op je af komt, geven wij hieronder drie praktische tips voor je persoonlijke carrièremanagement.

Carrièredoelen volgend jaar

Schrijf op wat je in 2021 met je loopbaan wilt bereiken. Waar ben je goed in? Waar krijg je energie van? Hoe kun je volgend jaar versterken waar je goed in bent? Wat gun je jezelf om eind volgend jaar in je werk bereikt te hebben? Probeer dit in simpele doelen op te schrijven en plan per kwartaal acties om deze doelen te bereiken.

Carrièrementor

Plan nu alvast een afspraak voor in januari 2021 met diegene met wie jij over je carrière-ambities kunt spreken; een adviseur binnen of buiten je kantoor die je verder helpt met je carrière. Bespreek waar mogelijkheden liggen om jouw expertise en kwaliteiten beter te gebruiken. Misschien dat je door het harde werken geen overzicht hebt op kansen die je kunnen ondersteunen in het realiseren van je ambities. Een interne of externe carrièrementor kan je met een objectieve en onafhankelijke blik vanuit een brede context adviseren.

Motivatie

En als laatste tip: vraag jezelf af waarom je dit werk ook alweer bent gaan doen. Waarom sprak het je zo aan? Wat maakt je werk voor jou zinvol en zingevend? Waarom is je werk voor jou inspirerend en waarom maakt het je enthousiast? Vanuit deze intrinsieke motivatie kun je je loopbaanplan aanscherpen en blijf je de groeimeester van je eigen carrière.

Voor meer informatie over carrièrecoaching, neem contact met ons op via info@drbgroep.nl of Barbara Röell | LinkedIn.

 

Leave a Reply