Je bent nog altijd tevreden binnen je job, maar de échte ambitie om volle kracht vooruit te gaan, is misschien wat naar de achtergrond verdwenen na al die jaren van zwoegen. Bovendien heb je het allemaal al eens voorbij zien komen binnen je rol als senior of partner. Hoe blijf je jezelf (en je collega’s) dan toch motiveren en uitdagen?

Blijf jezelf uitdagen

Barbara Röell,  Carrière Coach zegt er het volgende over: ‘We leven in een tijd waarin 40 het nieuwe 30 is, en 50 het nieuwe 40. Dat betekent dat er volop kansen zijn om jezelf door te blijven ontwikkelen, je bent immers niet klaar als je eenmaal in de rol zit die je voor ogen had. We richten ons vanuit ons kantoor volop op hen die in een senioriteitsrol zitten en graag antwoord willen op de vraag hoe je het in de komende jaren ook nog leuk gaat houden. In de pragmatische manier van coachen die we aanbieden staan we in een aantal reflecterende gesprekken stil bij thema’s rondom het blijven ontwikkelen van je leiderschap, het aansturen van je team, maar ook hoe jij je verhoudt ten opzichte van anderen. Op een energieke manier je rol blijven vervullen, is namelijk wel wat anders dan puur het uitvoeren van de taken die je functie met zich meebrengt.’

Enkele gesprekken maken al het verschil

‘Ik merk vaak dat er, meestal al met enkele gesprekken, een soort hernieuwde energie en veerkracht ontstaan die uitnodigt om actief te blijven verbeteren en aan te scherpen. Het voorkomt dat je in de pakweg 15 jaren die nog voor je liggen, alleen maar op de automatische piloot fungeert. Het was altijd al een actueel thema, maar er komen zeker de laatste maanden meer vragen uit de markt om actief met dit onderwerp aan de slag te gaan’, aldus Barbara. ‘Het is natuurlijk alleen maar mooi dat je al bereikt hebt wat je wilde en dat je terug kunt kijken op een loopbaan die je met trots en een positief gevoel vervult. Maar daar hoeft het niet bij te blijven, het blijft áltijd belangrijk om een duidelijke visie op je eigen ontwikkelpad te houden, en te beseffen welke doelen je graag nog wil bereiken. Je fungeert, hoe je het ook wendt of keert, juist vanuit die seniore, ervaren rol als een voorbeeld voor de jongere garde. Als je in eerste instantie niet per se voor jezelf je energie en je focus wilt vernieuwen, bekijk het dan eens door de ogen van de young professionals die wél heel graag van je willen leren.’

Ga het gesprek aan

Ook praten over je ambities voor de komende jaren? Misschien nét even dat extra sprankje nodig om jezelf en je collega’s weer op scherp te zetten? Neem contact met ons op, we gaan het gesprek graag op een praktische, direct toepasbare manier met je aan.

Leave a Reply