‘Ik ken nogal wat seniors en partners die door het vuur gaan voor hun cliënten. Ze werken zich een slag in de rondte om hun cliënt tevreden te stellen. Ze doen hun taken zoals ze dat geacht worden te doen, en zijn daar zo mee bezig dat ze vaak vooral op de korte termijn richten. Even rustig achterover leunen en tijd besteden aan zelfreflectie is er dan meestal niet bij’, vertelt Barbara Röell, coach binnen Dicke Röell Breedveld. ‘En daarmee doen deze hardwerkende seniors en partners zichzelf uiteindelijk tekort, omdat ze bewust óf onbewust functioneren op de automatische piloot.’

Het gevaar van de automatische piloot

‘Wat je vaak ziet is dat deze ervaren professionals, juist in tijden van rust, niet toekomen aan zelfreflectie. Ze worden door de tijd heen vaak zó geleefd door hun cliënten dat ze in rustige periodes vooral moeten bijkomen van de continue werkdruk. Even stilstaan en afstand nemen van het werk is er dan nog altijd niet bij. Tot het moment komt dat men beseft dat het nog wel erg lang is om zo’n jaar of 15 op deze manier door te gaan tot de pensioengerechtigde leeftijd bereikt is’, vervolgt Barbara. ‘Deze mensen zijn in de regel professionals met veel denkcapaciteit. Ze staan altijd aan en zijn veel bezig met hun business. Juist er even uitstappen, door zorgen los te laten en te reflecteren kan zoveel ruimte geven. Daar horen vragen bij als: Waar sta ik nu? Waar wil ik naartoe? Hoe kan ik deze stappen dan maken? En hoe verhoud ik me ten opzichte van anderen?’

Zó pak je dat aan

‘Een traject als bovenstaand beschreven is vrij lastig te doen in je eentje. Door met een goede coach naar je eigen business en het functioneren daarin te kijken, zet je op een duurzame manier stappen. Wij kunnen je helpen om je persoonlijk functioneren en je ontwikkeling daarin, zoveel mogelijk op hetzelfde tempo te ontwikkelen als je dat gewend bent op inhoudelijk vlak te doen. Koers, strategie, reflecteren en afstand nemen zijn hierin belangrijke termen’, aldus Barbara. ‘Ik gun elke senior en elke partner de energie en ruimte om met net zoveel passie en daadkracht naar de eigen ontwikkeling en de aansturing van het team te kijken als dat hij dat voor cliënten doet.’

Dit bereik je bijvoorbeeld door Careerfocus Coaching, dat individuen, organisaties en managementteams verder brengt. Al meer dan 150 professionals gingen je al succesvol voor.’

Neem contact op

We kijken uit naar je bericht en gaan graag vrijblijvend met je in gesprek. ‘Want van op de automatische piloot draaien, daar wordt uiteindelijk niemand echt gelukkig van’, besluit Barbara.