Geen categorie

Een goede, frisse start van 2020: doe jij nog werk waar je gelukkig van wordt?

By 9 december 2019 No Comments

‘De decembermaand is bij uitstek een maand waarin je jezelf een carrière-advies cadeau zou moeten geven. December is immers dé maand waarin je, als het goed is, terug kijkt naar het jaar dat achter je ligt. Wat ging goed? Wat ging minder goed? Wat ga je anders doen en op welke manier ga je dat dan aanpakken? Het zijn vragen die we, zeker in de laatste maand van het jaar, maar ook in januari, vaak bespreken met onze kandidaten’, aldus Annemarie Beltman, Executive Search Consultant binnen Dicke Röell Breedveld. ‘Iedereen is natuurlijk enorm druk met alle zaken die voor het eind van het jaar afgerond moeten worden. Toch breng ik dit onderwerp nog even graag extra onder de aandacht, zodat het kan bezinken en later in de maand januari weer opgepakt kan worden.’

De balans

‘We merken dat er uiteraard veel verschillen zijn in wensen, ambities en verwachtingen voor de toekomst. Waar de één volop op zoek is naar een goede work life balance, lijkt de ander die al lang gevonden te hebben en ambieert men vooral de overstap naar een groter kantoor. Een ander wil graag zoiets praktisch als dichter bij het werk wonen en weer een ander stapt graag vanuit het bedrijfsleven (bijvoorbeeld opnieuw) de advocatuur in.

Goede, frisse start

‘Wat mensen ook nastreven, het is altijd goed om stil te staan bij wat je hart je ingeeft’, aldus Annemarie. ‘Wat we in eerste instantie doen is luisteren naar waar iemand staat, wat hij ervaart en waar hij naar toe wil. Vervolgens kijken we samen naar de stappen die daarvoor gezet moeten worden. Het start met een gesprek waarin wij je uitdagen om zélf na te denken over je kansen en uitdagingen en te voelen waar je behoeften liggen. Ik nodig mensen van harte uit om contact met ons op te nemen voor een inspiratie-gesprek, waar je dan weer goed en fris het nieuwe jaar mee in kunt’, besluit Annemarie.