Geen categorie

Wij zoeken nieuwe mensen (maar dit keer voor ons eigen kantoor!)

By 21 november 2019 No Comments

‘Waarom het hier zo prettig werken is? Ten eerste hebben we hier allemaal een juridische achtergrond. Zo heb ik zelf een studie rechten gedaan en door deze baan heb ik, ondanks het feit dat ik niet voor het vak van advocaat gekozen heb, toch elke dag te maken met materie die ik fantastisch vind.’ Dat zegt Niels Huijgen, consultant bij Dicke Röell Breedveld. ‘Op deze manier ben ik toch in contact met de juridische wereld en kan ik tegelijkertijd mijn studie, achtergrond en netwerk inzetten om onderdeel van deze interessante materie te zijn. Ik heb mede daardoor echt het gevoel waarde toe te voegen.’

Groei in optima forma

‘Ons kantoor groeit flink en we zijn als gevolg daarvan op zoek naar nieuwe mensen in onze mediorlaag. We zijn op zoek naar mensen met zo’n jaar of drie, vier werkervaring als recruitment consultant. Verder richten we ons ook op net afgestudeerde personen, onder meer door een traineeship aan te bieden’, aldus Niels. ‘Ik werk hier nu zelf zo’n anderhalf jaar en kan uit ervaring zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb. Je spreekt immers veel verschillende advocaten, die elke hun eigen, interessante verhaal te delen hebben. We praten over hun carrière, hun uitdagingen en andere zaken die spelen in het kader van hun loopbaan en de keuzes die ze daarin willen of soms moeten maken. Omdat je elkaar regelmatig spreekt, bouw je een warme band op waarin er ook ruimte is voor gesprekken die wat verder gaan dan puur het zakelijke. En daar krijg ik persoonlijk veel energie van.’

Opvallend karakter

‘Onze dienstverlening richting kantoren is toegespitst op de lange termijn. Quick wins horen daar qua niveau niet bij. We willen echt de strategisch partner zijn of worden en dat is nu precies de insteek die ons onderscheidend maakt ten opzichte van anderen. Daarbij zijn we niet het grootste kantoor, maar we bedienen wel de top van de markt en spitsen ons volledig toe op de juridische sector. Door onze opzet is er veel ruimte voor persoonlijk contact, zowel in onze externe samenwerkingen als onderling, intern’, vervolgt Niels. ‘Bovendien is de brede inkijk die je krijgt in het landschap van advocatuur heel inspirerend en bijzonder. Je kent veel kantoren, zit wekelijks aan tafel met advocaten, partners en andere boeiende professionals en leert voor wie er gewerkt wordt, waar de belangen liggen en welke behoeften er zijn. En dan gaat mijn vak als consultant allang niet meer over het invullen van die-en-die vacature. Het is zoveel uitgebreider en meeromvattend dan dat, je bent meer een intrinsiek onderdeel van een langlopend proces, waarin je volop je persoonlijkheid kan laten zien. En dat vind ik erg prettig.’

Maak kennis

Lijkt het je wel wat om onderdeel van dit team te worden? Of wil je gewoon eens vrijblijvend sparren om te zien of de klik er is? Neem dan vooral contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.