Geen categorie

Dicke Röell Breedveld ook voor fiscalisten!

By 19 augustus 2019 No Comments

‘Na mijn studie Fiscaal Recht in Leiden ben ik begonnen als fiscaal jurist bij een advies kantoor en later ben ik werkzaam geweest als fiscalist in het bedrijfsleven. En deze ervaring, waarin ik dus feitelijk aan de ándere kant van de tafel zat, komt erg goed van pas in mijn huidige rol. Ik begrijp welke uitdagingen er op het pad van de fiscaal jurist anno nu komen. En andersom ben ik, juist vanuit eigen ervaring, ook in staat om te begrijpen hoe veelomvattend het voor opdrachtgevers kan zijn om goede mensen te vinden én aan je bedrijf of kantoor te binden in de huidige arbeidsmarkt.’Aan het woord is Annemarie Beltman, Executive Search consultant binnen Dicke Röell Breedveld. Zij richt zich met name op searches naar ervaren fiscalisten die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, bij advieskantoren en binnen de advocatuur. ‘Ons kantoor wordt in eerste instantie wellicht wat meer gelinkt aan de search en selectie binnen de juridische wereld. Daarom vind ik het goed om te praten over onze activiteiten die zich specifiek richten op de fiscalisten.’

Grote verandering

‘Je merkt aan alles dat de markt waarbinnen fiscaal-georiënteerde professionals zich bevinden volop in beweging is. Het is sowieso een gebied dat in de afgelopen tien jaar flink is gegroeid. Dat blijkt onder andere uit de toenemende vraag van zowel kandidaten als opdrachtgevers om te begeleiden, assessments af te nemen of op een andere manier te helpen bij het op de juiste plek krijgen van de juiste fiscale jurist. Soms is het ‘gewoon’ een kwestie van met elkaar sparren en samen naar ontwikkelingen in de markt en mogelijke wensen kijken. Dat is wat mij betreft dan ook wat ons vak zo mooi maakt, die verschillende gesprekken met even zo verschillende mensen. Uiteraard zetten we ook regelmatig ons uitgebreide netwerk in om partijen met elkaar te verbinden’, aldus Annemarie.

Zó doen we dat

‘Als kandidaten interesse in een eerste kennismaking hebben dan maken we daar graag een telefonische afspraak voor. Als we vervolgens verder willen praten over carrière en ambities ontvangen we hem of haar op kantoor of bezoeken we de locatie van de ander. Het is maar net wat de kandidaten prettig vinden.Door mijn ervaring en achtergrond kan ik deze fiscalisten goed adviseren over hun carrière en ambities voor de toekomst. Opdrachtgevers bezoeken we ook graag op locatie om een gevoel te krijgen bij het kantoor, de omgeving en de cultuur’, vervolgt Annemarie. ‘Geen dag is hetzelfde en dat maakt ons werk elke keer weer tot een mooie uitdaging!