Geen categorie

Veel benaderd? Ga in gesprek, maar wel met een Executive Search bureau dat luistert en vraagt naar jouw wensen en ambities.

By 5 augustus 2019 No Comments

Veel benaderd? Ga in gesprek, maar wel met een Executive Search bureau dat luistert en vraagt naar jouw wensen en ambities ‘Kandidaten worden vandaag de dag veel benaderd door recruiters. Regelmatig krijg ik terug dat kandidaten het gevoel krijgen in een functie geduwd te worden en er geen aandacht wordt besteed aan de persoon. Helaas zijn er recruiters die deze werkwijze hanteren, een werkwijze waar je voorbij gaat aan de wensen en ambities van de kandidaat.’ Dat zegt Niels Huijgen, Junior Consultant Legal Executive Search.

Geloof in andere aanpak

‘Deze werkwijze maakt het voor ons als professioneel Executive Search bureau in eerste instantie soms uitdagend om het vertrouwen van nieuwe kandidaten te verkrijgen. Juist omdát men al zoveel gebeld wordt. Gelukkig merk ik dat kandidaten wel openstaan voor mijn uitleg als ik vertel dat wij als kantoor een andere werkwijze hebben. Zo kijken we naar wat er leuk en minder leuk is in de huidige werksituatie en naar wat een goede vervolgstap zou kunnen zijn. Ook bespreken we welke kansen er binnen het huidige kantoor zijn en welke ambities iemand heeft die op dit moment niet waargemaakt kunnen worden’, aldus Niels. ‘We werken overigens niet alleen vanuit de opdrachtgeverskant, maar spreken ook mensen die niet direct op zoek zijn naar wat anders, maar wél graag eens willen sparren met iemand die ze eventueel op termijn naar een mooiere stap in hun carrière kan leiden. In de praktijk komt het overigens ook voor dat kandidaten een nieuwe functie vinden door ons advies, zonder dat ons kantoor zich met de invulling van deze vacante positie bezig houdt. En voor het straks allemaal te mooi klinkt: uiteraard zijn wij een commercieel bedrijf, maar het geloof dat een langdurige relatie uiteindelijk vele malen belangrijker en zinvoller is dan snel gewin, zit diepgeworteld in ons DNA.’

Afsluitende tip

‘Als de consultant een persoonlijk kennismakingsgesprek voorstelt, in plaats van direct over posities te beginnen, dan is dit een een goede raadgever. Dicke Röell Breedveld hoort graag jouw verhaal en neemt hiervoor de tijd. Dat is immers ook de basis van een goede samenwerking. Wanneer je iemand langere tijd volgt in zijn of haar carrière en elkaar goed leert kennen, dan is de kans op succes voor beiden groter. Het is een investering die zich op de lange termijn zeker terugverdiend. In het geval dat je als kandidaat ook met andere bureaus in gesprek bent, let dan op dat er wel oog is voor jou als persoon. Wanneer blijkt dat een bureau enkel oog heeft voor de functie die ze proberen in te vullen, vraag je dan af in hoeverre ze oprecht in je geïnteresseerd zijn.’

Neem contact op

We helpen je graag met vrijblijvend loopbaanadvies, het nemen van een kijkje buiten de gebaande paden of met tips over hoe je solliciteert. We gaan graag met je in gesprek. Een keer vrijblijvend bellen?