Geen categorie

Sneller intern doorgroeien, hoe doe ik dat zo goed en efficiënt mogelijk?

By 26 juni 2019 No Comments

‘Je wilt vooruit, maar hoe kom je nu zo snel mogelijk op de plek waar je wilt zijn? Ik merk wel dat het voor advocaten soms best lastig is om jezelf te profileren binnen een kantoor: haantje-de-voorste-gedrag gaat je bijvoorbeeld echt niet verder helpen. Om je binnen deze wereld goed te ontwikkelen is het immers ook belangrijk dat je een teamspeler bent. Maar hoe kan ik er dan toch voor zorgen dat ik boven kom drijven en top of mind ben bij de partner en de klanten? Dat zijn vragen die ik in mijn dagelijkse praktijk aan me gesteld worden.’ Aan het woord is Toon van de Wetering, Consultant Legal Executive Search bij Dicke Röell Breedveld.

3 handige tips & tricks

1. Specialiseer

‘Steeds meer kantoren zijn gefragmenteerd in specialismen en door één specialisme te kiezen word je herkenbaar. Misschien is het een open deur, maar zorg er ook voor dat je een specialisme kiest dat je ook echt leuk vindt. Ook op de lange termijn. Zo kun je je bijvoorbeeld op één bepaald rechtsgebied richten, beginnen met een Grotius, een MRE, een promotieonderzoek, een cursus of een andere specialisatieopleiding. Bespreek je wensen ook intern, en dan bij voorkeur in een vroegtijdig stadium.’

2. Evalueer

‘Dit gaat om het vragen van feedback, om te beseffen wat je nodig hebt om verder te komen, en daar hoort dus ook het aanvragen van het gesprek bij. Durf aan je leidinggevende te vragen waar je op moet letten en wat je verbeterpunten zijn. Beoordelingen en functioneringsgesprekken zijn vaak standaardmomenten en daarin wordt door een partner vaak teruggegrepen op ontwikkelingen of gedrag dat je vertoonde. Vraag ook waarin je verder bent dan jouw peers en waarin juist nog niet. Ik zie dat deze gesprekken bij kleine kantoren nog wel eens worden overgeslagen. En dat is jammer, want het is juist ook voor de advocaat een belangrijk moment waarop je actief kunt vragen naar wat er precies verbeterd kan worden. Als argument voor het overslaan van deze gesprekken horen we vaak dat er dan wel ‘on the job’ bijgestuurd wordt. Dat kan inderdaad wel zo zijn, maar dan is de lading van de boodschap toch vaak wat negatief, terwijl een gesprek waarin je wat meer de diepte in kunt gaan ruimte biedt voor onderbouwing over en weer. En misschien krijg je zelfs wel te horen dat je op de goede weg bent. Ook dat geeft energie om door te zetten. Bovendien geef je intern een positief signaal af als je actief een gesprek over je functioneren aanvraagt. Je laat daarmee zien dat je deze gesprekken belangrijk vindt, eager bent om te leren en bovendien beseft dat je niet perfect bent. En tot slot, als je zo voor je eigen belangen en ontwikkeling op durft te komen, dan zegt dat ook iets over de manier waarop je dat voor je cliënt doet…’

3. Profileer

‘Hoe zorg je er nu voor dat je komt en blijft bovendrijven in het grote aanbod van professionals? Wel, daar zijn best veel mogelijkheden voor: je kunt les gaan geven aan de universiteit, workshops organiseren, je kunt online en offline gaan netwerken, in-house gaan werken, in het buitenland werken en artikelen publiceren op toonaangevende forums maar ook op LinkedIn. Zorg er wel voor dat de ambitie om snel door te groeien niet ten koste van alles gaat. Houd focus, maak je niet druk om allerlei lijsten en rankings en blijf vooral dicht bij jezelf: bij wat jij wilt en waar jij voor wilt gaan. Wanneer de balans tussen werk en privé goed in elkaar zit blijf je vitaal en duurzaam inzetbaar, en daar is iedereen bij gebaat’, aldus Toon.

De basiselementen én een portie geluk

‘In basis gaat het om doorzettingsvermogen, ondernemerschap en teamgeest. Ellebogenwerk wordt ook in deze wereld niet gewaardeerd, dus blijf ondanks dat je jezelf wil profileren wél samenwerken. Want wanneer je dan uiteindelijk partner wordt, is het wel zo prettig dat je als een teamplayer bekend staat. En heb je nu al langere tijd gewerkt aan je interne ontwikkeling en merk je dat het toch niet helemaal lukt? Schakel ons dan in, wij richten ons elke dag precies op mensen zoals jij. Soms is zelfs de conclusie dat je niet op de plek zit waar jij de groei gaat vinden die je zoekt en is het tijd voor een volgende stap. Ook daar kunnen wij je bij helpen. Soms krijg je nu eenmaal onvoldoende kansen, bijvoorbeeld omdat er al veel seniors boven je werken die voor gaan voordat jij überhaupt aan de beurt bent. En daarbij, vergeet niet dat geluk soms ook gewoon een rol speelt. Als er juist ineens een gat ontstaat, omdat een senior boven jou vertrekt dan kan het weer snel gaan. Ik nodig professionals van harte uit om contact met me op te nemen, ik ga het gesprek graag aan’, aldus Toon.