Geen categorie

Over de zoektocht naar schaars talent…

By 12 juni 2019 No Comments

‘We beseffen dat we het schaap met de vijf poten zoeken, zeggen onze opdrachtgevers vaak wanneer ze een functieprofiel voor een nieuwe professional omschrijven.’ Aan het woord is Arjen Breedveld, partner bij Dicke Röell Breedveld. ‘Stop met kijken op die manier, zeg ik dan. Het gaat erom dat je als organisatie heel bewust weet welke talenten je in iemand zoekt, gekoppeld aan de koers voor de komende jaren en dat vervolgens als een business case uitrolt. Als een business case die realistisch en haalbaar is.’

Mens meest waardevol

‘Kijk, de arbeidsmarkt is op dit moment een in een rap tempo een kandidatenlandschap aan het worden. Er is veel vraag naar goede mensen en de banen liggen spreekwoordelijk voor het oprapen. Dat maakt het voor organisaties nog eens éxtra belangrijk om tijdig op organisatiegroei te anticiperen, bijvoorbeeld door soms eerder mensen aan te nemen dan ze in basis nodig zijn. Wanneer je talent vindt in de markt, dan is het wijs om het niet direct te laten lopen, en zeker niet vanuit het argument dat je eigenlijk geen vacature hebt. De mens is immers nog altijd het meest waardevolle en strategische middel binnen je organisatie, en dan vooral in tijden van schaarste’, aldus Arjen.

Wees trots

‘Daarnaast zie ik dat organisaties zoals een waterschap hele mooie en zinvolle initiatieven richting innovatie en vernieuwing opzetten. Achter de schermen wordt hard gewerkt en levert men prestaties van niveau. Vóór de schermen wordt dit lang niet altijd gedeeld en zichtbaar gemaakt. Dat mag best wat meer mijn inziens, want ook dat trekt als een magneet talent aan, het is min of meer gratis exposure. En dat geldt zeker voor de young professional van nu die, die gemiddeld genomen, minder met geld en meer met purpose bezig zijn’, besluit Arjen.

Praat door

We praten graag met je door over dit actuele thema. Zet ons in als je business partner die met veel kennis vanuit jarenlange ervaring proactief aan je zijde staat. Neem contact op. We kijken uit naar je bericht.