Geen categorie

Help, ik ben partner en nu?

By 29 april 2019 No Comments

‘Partners zitten vaak precies op de plek waar ze zijn willen. En toch ontstaat er na verloop van tijd dat gevoel van ‘wat ga ik de komende 15 jaren nog doen om het verschil te maken?’ Aan het woord is Barbara Röell, Executive Search & Leadership Coach. ‘Het gaat dan om vragen als: hoe blijf ik geïnspireerd? Welk pad ligt er nu nog voor me open nu ik in basis bereikt hebt wat ik wilde? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik blijf leren de komende jaren. Ook de wens om een voorbeeldrol voor jongere collega’s te vervullen hoor ik vaak terug. Men wil enorm graag waarde toevoegen en vanuit positiviteit die laatste stap in de carrière gaan zetten.’

Kijk als een bedrijf

‘Mijn advies aan partners die zichzelf in bovenstaand herkennen, is dat ze net als bedrijven dat doen, ook voor zichzelf vanuit een strategisch oogpunt zouden moeten kijken naar hun eigen ontwikkelpad. Dus welke visie heb je, welke doelen wil je nog bereiken en, meer pragmatisch verwoord, waar kom je in ’s morgens je bed voor uit?’ aldus Barbara. ‘Wanneer je op die manier je koers bepaalt, dan ga je bijna als vanzelf een traject in waarbij duidelijk wordt hoe je in de komende jaren volop waarde kunt blijven toevoegen voor jezelf, je collega’s en je cliënten.’

Ga het gesprek aan

‘Ook wij zijn met ons kantoor, continu bezig met strategiebepaling en het aanbrengen van focus. Door heel helder in beeld te hebben waar je naartoe wilt en waar juist niet, blijf je scherp en kun je jezelf actief blijven ontwikkelen. Ook als je 40+ bent. Misschien juist wel dan, omdat je met veel ervaring en een tevreden gevoel kunt genieten van wat je allemaal al bereikt hebt’, zegt Barbara. ‘Ik merk dat er veel vraag uit de markt komt van partners die heel hard hebben gewerkt om hun huidige rol te bereiken en die met plezier hun werk willen blijven doen, maar nét even dat zetje of die inspiratie nodig hebben. Ook voor hen is Careerfocus een uitstekende manier om geïnspireerd, enthousiast en een voorbeeld voor anderen te blijven.

Neem contact op

We zijn dagelijks in gesprek met juristen, advocaten en partners van (middel)grote advocatenkantoren. We spreken de taal en begrijpen de dynamiek in deze branche. We gaan graag het gesprek met je aan, neem contact met ons op.