Geen categorie

Employee experience in de advocatuur: (persoonlijke) ontwikkeling, gezonde voeding, sport en meer vrije tijd….

By 10 april 2019 No Comments

Er is al veel geschreven over de balans tussen werk en privé. Toch besteed ik er graag opnieuw aandacht aan, omdat dit thema juist in de wereld van advocatuur speelt. En dan met name onder jonge mensen die, náást een stevige ambitie, ook een privéleven met vrienden, familie en vrije tijd nastreven. Ziedaar de uitdaging voor de partners van advocatenkantoren die zijn opgebouwd door professionals die zelf met heel hard werken hun doelen hebben bereikt.’ Dat zegt Robert Dicke, founder en partner van Dicke Röell Breedveld Legal Search.

Werkgeluk met stip op één

‘Op verschillende platforms werd al aangekondigd dat employee experience de hr-trend van 2019 is. Het vraagt van organisaties om actief in te spelen op de behoeften die hun professionals uitspreken. Advocatenkantoren die dit begrijpen zien hun medewerkers in toenemende mate als belangrijke klant: zorgen dat er een lange termijn relatie ontstaat die voor beide partijen waarde toevoegt. Maar, die kantoren zijn in de minderheid’, aldus Robert.

Hangmatten en schommels?

Betekent dit dan dat advocatenkantoren op zijn Googles’ met gekleurde zitzakken, schommels en relaxruimtes aan de slag moeten? ‘Ik geloof niet dat de gemiddelde advocaat daarop zit te wachten’, zegt Robert. ‘Maar wat wel nodig is, is ruimte om actief de werkdruk te verlagen en tijd te geven voor (persoonlijke) ontwikkeling. Accepteren dat niet iedereen een werkweek van 70+ werkuren ambieert, een vitaliteitsprogramma aanbieden, ruimte bieden voor (persoonlijke) ontwikkeling en (business) development. Kijk, de wereld van advocatuur blijft er natuurlijk één van lange dagen, intens werk, nieuwe cliënten aandragen en interessante artikelen publiceren. Als je dat niet wilt is het de vraag of je in moet stappen.’

Hoe millennials denken

‘Maar wij geloven wel degelijk dat het mogelijk is om rekening te houden met hun persoonlijke wensen. Want hoe jammer is het dat bijvoorbeeld vrouwen uitstappen nét voordat ze de top behalen en/of partner worden, puur omdat de work life balance niet te combineren is. Daarmee gaat kwaliteit verloren en dat is voor alle betrokkenen een gemiste kans’, vindt Robert. ‘We spreken nogal wat ambitieuze advocaten die worstelen met bovenstaand verhaal. Ons advies? Ga het gesprek aan en zorg ervoor dat je je talentvolle mensen, waarin je veel geïnvesteerd hebt, niet laat lopen.’

Neem contact op

We helpen je graag met deze transitie: een goed werkklimaat creëren, advocaten binnenboord houden en bouwen aan duurzaam inzetbaarheid van medewerkers. Vanuit onze rol weten we hoe jonge mensen denken, wat ze belangrijk vinden. En wat juist niet. Bel met ons of stuur een bericht. We horen graag van je, we kijken uit naar je reactie.