Geen categorie

Hoeveel voordeel haal jij uit de samenwerking met je collega’s?

By 24 december 2018 No Comments

De mens is van nature geneigd om zaken zélf op te lossen. En daarmee laten we, zeker in teamverband, kansen op succes en een betere samenwerking liggen. We zien het vaak in onze praktijk: bijvoorbeeld bij advocatenkantoren waarbinnen mensen elkaar soms te weinig opzoeken om samen te werken. Het gevolg? Men opereert als los zand… Wat we beluisteren? Het is zeker geen onwil, maar volle agenda’s en een focus op de eigen specialisatie maakt dat samenwerking niet écht van de grond komt.

Dit werkt…

Maar hoe pak je dat dan goed aan? Wel, voor je überhaupt de samenwerking met anderen aangaat, houd je eerst je eigen team onder de loep. Welke kwaliteiten zijn er? Welke valkuilen? Wat mis je nog? Weten de mensen in jouw eigen team eigenlijk wat precies wat jouw business plan inhoudt? Wanneer dit helder is kun je gezamenlijke plannen bespreken.

Ja, maar waarom dan?

Het helpt je om op een ander niveau naar je vak te kijken: minder concreet, meer vanuit helicopterview. En dat levert vaak verrassende inzichten op, horen we terug van hen die de teamsamenwerking actief aangingen. Bovendien krijgen mensen energie van dingen sámen met anderen doen: het werk wordt écht leuker als je er niet alleen voor staat.

Kies voor een teameffectiviteitsprogramma

Mocht je het lastig vinden om zélf de samenwerking op te zoeken en succesvol uit te bouwen, schakel dan professionele hulp in door het volgen van ons teamcoachingprogramma met bewezen succes. En nee, het levert je niet direct nieuwe business op. Wat het wél voor jou en je team doet? Je wordt vele malen effectiever, gaat slimmer met je resources om en maakt meer positief gebruik van de mensen om je heen. En juist omdát het al zo druk is, leer je focus te leggen op waar je met elkaar nog meer business én plezier uit kunt halen.

Neem voor meer informatie over coaching contact met ons op.