Regie over je loopbaan en als het even kan ook je werkgeluk in eigen hand hebben. Dát willen we allemaal wel. Gedachten over meer geluk en verandering zijn er vaak genoeg: kan ik partner worden? Ben ik geschikt als interim professional? Zal ik de stap wagen en tóch mijn eigen kantoor opzetten? Zowel medewerkers als organisaties worden, in de snelle wereld waarin we leven, continu uitgedaagd om het verschil te blijven maken voor cliënten. En om dat verschil te borgen en, de beste resultaten te kunnen blijven behalen, is de continue ontwikkeling van mensen onmisbaar. Een goed oog hebben voor onbenut talent binnen je team of zelfs voor jezelf, hoort daar helemaal bij. En daar zit hem vaak de crux…

Zó benut je talent volledig

Het is namelijk nog helemaal niet zo eenvoudig om ieders (en je eigen) talenten ten volle te benutten. Ingesleten gedragspatronen, een hecht team dat al heel lang op dezelfde manier werkt en de hectiek van alledag: dit maakt het er allemaal niet gemakkelijker op om het beste in jezelf en elkaar naar boven te halen. Een gericht assessment helpt je daarentegen wél om binnen de maatschap of je (management)team opnieuw te ontdekken hoeveel meerwaarde de aanwezige diversiteit binnen een team biedt.

Wat jij gewoon vindt en een ander bijzonder…

Door een assessment en een gesprek over je loopbaan word je je bewust van hetgeen je wél in huis hebt, maar nog niet ten volle benut. Maar ook van je onderscheidend vermogen: zaken die jij heel gewoon vindt, kunnen door anderen juist als bijzonder ervaren worden. Dat kan zoiets simpels zijn als de eigenschap dat je altijd je beloften nakomt, maar bijvoorbeeld ook om de manier waarop je in conflicten bemiddelt. Zelf sta je er vaak niet bij stil omdat het je tweede natuur is geworden in de loop der tijd. Een assessment helpt je bovendien ook om meer een persoonlijk stempel te drukken, waardoor je met je team (of je eigen loopbaan) nauwgezet de gewenste richting uitgaat. En dan ligt een goede regie met werkgeluk plots wel zomaar binnen handbereik…

Verder praten? Dat kan! Neem contact op of maak een afspraak. Of connect alvast op Facebook, Twitter en LinkedIn Welkom!