Ergens weet je wel dat het goed is om je continu te blijven ontwikkelen. Maar tussen wéten en het ook concreet doen wil nog weleens een verschil ontstaan. En ergens is dat jammer, want wij merken in praktijk dat men vaak wél volop investeert in de ontwikkeling van de business in het algemeen, terwijl juist het werken aan eigen ontwikkeling minstens net zo belangrijk is voor blijvend werkplezier en een goede employability.

Buiten dáár gebeurt het

En ontwikkeling doe je écht niet alleen door het volgen van een opleiding, ook je bewust wat meer extern gericht opstellen helpt al mee om je visie te verbreden, geïnspireerd te raken. En dit straal je vervolgens weer uit te richting je team. Je hebt vast al eerder ervaren dat je met meer energie van een workshop, meeting of netwerkborrel kwam, dan je vooraf überhaupt had kunnen bedenken. En die ervaring neem je (on)bewust mee in je dagelijkse praktijk richting je cliënten of collega’s.

Blijvend nieuwe inzichten

Gun jezelf daarom wat ruimte voor structurele ontwikkeling, op wélk vlak dan ook. Klaar met leren ben je immers nooit en in verbinding staan met anderen is het beste cadeau wat je jezelf en je omgeving geven kunt. Ook op de lange termijn zal het je perspectief breed houden en levert het je méér kennis, méér diepgang én, ook niet onbelangrijk, de status van een continu betere professional op.