Legal Advice

En jij dacht dat je de énige was die weleens twijfelde…?

Het is niet nodig om de antwoorden allemaal zelf te bedenken. En dan bedoelen we de antwoorden op vragen of rondom twijfels die je tegenkomt gedurende je loopbaan. We vinden het belangrijk om dit speciaal in een apart blog te benadrukken, omdat het een onderwerp is dat vaak naar voren komt in de vele carrière-gesprekken die we dagelijks voeren. De gemiddelde professional denkt bijna altijd dat hij 'de enige' is die zich onzeker voelt over een bepaalde loopbaankeuze of moeite heeft met het bepalen van de juiste koers. En dat is ergens best begrijpelijk, want de ervaren professional is het ook niet gewend is om zich kwetsbaar op te stellen ten aanzien van zijn of haar carrière.

Feest der herkenning

Het blijkt vaak een enorme opluchting wanneer men ontdekt dat ook collega's kampen met vragen of bepaalde gedachten. We raden je daarom aan om vooral open te zijn over hetgeen speelt in je carrière. Informeer eens bij vrienden. Je zal merken dat meer mensen nadenken over hun loopbaan en een volgende stap. Onze ervaring is dat je met deze gesprekken inspiratie kan opdoen. In de verbinding met anderen krijg je meerdere perspectieven. Durf om feedback te vragen over je carrière.

Praat éérst met anderen

Ons advies? Praat met anderen over wat je bezighoudt, ook op zakelijk vlak. Je zult versteld staan van de verhalen die je ter ore komen. En het zal je rust geven, omdat je beseft dat je zeker niet de enige bent die nadenkt over bepaalde kwesties. En kom je er tóch niet uit, of heb je behoefte aan nét wat meer ondersteuning? Schakel dan gerust met onze carrière-professionals.