Geen categorie

Weet jij precies wat een goede bedrijfsjurist is?

De bedrijfsjurist anno nu is een échte alleskunner. Natuurlijk moet hij of zij vakinhoudelijk precies weten waar hij of zij mee bezig is. Maar dat is slechts het begin. In hoeverre weet jij eigenlijk exáct waar je op moet letten bij aannemen van je nieuwe bedrijfsjurist? Besef je bijvoorbeeld dat een goede bedrijfsjurist vooral proactief moet acteren, zowel binnen als buiten je bedrijf?

Weet jouw bedrijfsjurist álles over de AVG?

Neem de AVG, de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei aanstaande actief is en een grote impact heeft op manier waarop bedrijven met het beheren en delen van hun informatie omgaan. De bedrijfsjurist die zijn vak verstaat heeft de risico’s voor zijn organisatie al maanden geleden tot in detail in kaart gebracht, zijn kennis met het management gedeeld en de verstrekkende gevolgen van deze dwingende wet intern uitgerold zodat de overige collega’s van de hoed en de rand weten…
Hoe is de status daarvan binnen jouw onderneming?

De bedrijfsjurist: onderdeel van het wis

Kortom, een goede bedrijfsjurist staat sterk in zijn schoenen, heeft een vooruitziende blik en is niet bang om deze blik te delen. Daarnaast moet hij toegankelijk zijn, zodat de andere professionals van het bedrijf gemakkelijk op hem of haar af durven te stappen. Een jurist die vanuit een soort glazen toren acteert, heeft immers geen idee wat er zich afspeelt binnen het bedrijf, en belangrijker nog: in het wis. Het wis? Yep, het wandelgangeninformatiesysteem, hét belangrijkste communicatie-instrument binnen menig bedrijf. Binnen het wis gebeurt het: de roddels, de sfeerbepaling en de cultuurvorming van het bedrijf. En ja, ook binnen jouw bedrijf bestaat het wis…

Veelomvattend karakter

Het moge duidelijk zijn dat goede juristen aan veel eisen moeten voldoen, zowel op cognitief als emotioneel vlak. Het vinden van de juiste man of vrouw voor jouw bedrijf kan soms lijken op het zoeken naar die bekende speld in de hooiberg. En wij? Wij bieden onze kennis en kunde, graag aan je aan… Want toevallig weten ónze bedrijfsjuristen werkelijk álles van het wis, het onnut van glazen torens én de AVG : )