Geen categorie

Nieuwe ondernemende juriste: Dicke Röell Breedveld breidt team voor bedrijfsjuristen uit

Geboren in Amerika. Gewoond in Japan en gestudeerd in Frankrijk. En bovendien jarenlange ervaring als fiscalist en advocaat, waarvan de laatste zes jaar als ondernemer. Dat er met de nieuwe collega, in de persoon van Juliette Lintjer, sprake is van een waardevolle uitbreiding van het team voor de search en selectie van professionals in bedrijfsjuridische functies, moge duidelijk zijn.

Jurist, ondernemer én een relevant netwerk

Juliette, sinds kort aangesteld als Executive Search Consultant binnen Dicke Röell Breedveld vertelt: ‘Recht is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was jurist en ik deelde al snel het gevoel van ‘niet tegen onrechtvaardigheid kunnen’ met haar. Ik heb het altijd interessant gevonden wat mensen beweegt. Een interesse die ik ook bij dit werk goed kan gebruiken. Door onder meer de vele strafzaken die ik in het verleden heb gedaan, heb ik bovendien een flinke portie mensenkennis opgebouwd. Vanuit mijn netwerk, ervaring binnen het ondernemerschap en mijn juridische achtergrond, denk ik precies te weten wat bedrijven nodig hebben als zij op zoek gaan naar een bedrijfsjurist.’

Overstap vanuit een visie

‘Die ervaring is overigens ook de reden dat ik ben overgestapt: ik merk dat juristen zélf ook niet precies doorhebben wat een bedrijf nu écht nodig heeft. Wat het in elk geval niet is, is reactief wachten tot er zich een geschil aandient om vervolgens maar eens aan de slag te gaan.’

Vóóraan in het proces acteren

Vanuit die visie hebben we het Legal Business Partner Assessment ontwikkeld. Deze kan worden ingezet bij de selectie van een professional voor uw organisatie, maar ook om de doorstroom te onderzoeken en de ontwikkelpunten in kaart te brengen. ‘Voordeel is dat u alleen nog maar professionals aan uw bedrijf verbindt die ook écht over de juiste capaciteiten beschikken én bovendien binnen de cultuur van uw organisatie passen. Wij leveren bedrijfsjuristen die met beide benen op de grond proactief adviseren en uit eigen beweging vanuit een positieve, oplossingsgerichte houding in de bedrijfsmaterie duiken. Zij zorgen dat het probleem voor uw onderneming al opgelost wordt nog vóórdat het ontstaat. En dat is toch van een heel andere orde dan een passieve professional die wacht tot de zaken naar hém toekomen’, besluit Juliette met een lach.