Geen categorie

Jouw toegevoegde waarde is écht niet normaal!

Ik spreek ze bijna dagelijks: kandidaten die niet beseffen hoe veel waarde ze eigenlijk aan hun directe omgeving toevoegen. Laatst nog sprak ik een man die opgroeide in een ondernemersgezin. Een gegeven wat hij eigenlijk nooit noemde in een sollicitatiegesprek. Terwijl juist die informatie waardevol is voor een potentiële werkgever. Vaak zijn dit soort dingen voor jou als professional zó vanzelfsprekend dat je ze niet eens benoemd. En dat is niet het enige…

Benut je potentieel

Kom je bijvoorbeeld altijd je afspraken na? Of heb je een meer dan gemiddelde kennis van een bepaald business model of bedrijfsproces? Meld dat dan! Het kan zomaar hartstikke waardevol of inspirerend voor de ander zijn als jij jouw specifieke kennis of werkwijze deelt. Wanneer mensen op die manier naar hun kwaliteiten kijken dan zie je ze vaak wat losser komen van hun rol of taak. Je zou kunnen stellen dat ze hun vastomlijnde verantwoordelijkheden overstijgen en daarmee zelf als mens groeien naar hoog niveau. En ze nemen hun omgeving mee.

Deel je kennis

Wanneer we op die manier met elkaar omgaan, zowel in de zakelijke als de privésfeer, dan ontstaat er een magische vorm van kennisdeling. En dat wordt het pas écht interessant. Natuurlijk hoef je niet van de daken te schreeuwen hoe goed je in iets bent. Maar op een integere, authentieke manier staan voor je kwaliteiten, kennis en kunde gaat jouw en je omgeving veel moois opleveren. Kijk er eens zo naar: hoe eerlijk is het om jouw waardevolle kennis alléén voor jezelf te houden?