Geen categorie

Hoe geschikt ben jij voor je loopbaan?

Je studeert af. Vindt een baan. Start met werken en… plots ben je zomaar vele lange jaren verder. Jaren waarin je volop hebt geïnvesteerd in je nieuwe job, je collega’s, opleidingen en een lange stoet van werkzaamheden die in sneltreinvaart aan je voorbij zijn getrokken. Het is niet zo gek dat je door de waan van alledag simpelweg bent vergeten om zo nu en dan eens bewust stil te staan bij het pad dat je aan het volgen bent.

Tijd voor bewustzijn

Het is net als dat gevoel dat je rond de jaarwisseling bekruipt: je wenst je naasten een fantastisch nieuwjaar en verwondert je over de sneltreinvaart waarmee het jaar opnieuw aan je voorbij is geraasd. Precies zo gaat het met je loopbaan, want als je deze niet tijdig vanuit een helicopterview bekijkt, dan razen mooie kansen, nieuwe uitdagingen en bewuste keuzes onverminderd aan je voorbij.

Moraal van het verhaal

Houd het grotere geheel voor ogen en vraag je af waar je over 5 jaar wil staan. Wil je doorgroeien? Beperk je dan niet tot interne mogelijkheden, maar kijk met open vizier de wereld in. Wil je meer werken? Minder? Anders? De mensen die een promotie accepteren die in de lijn van hun loopbaan ligt, maar niet in de lijn van hetgeen ze eigenlijk willen, zijn op twee handen niet te tellen… Wanneer jij zorgt dat jouw talenten ten volle worden benut, dan ben je op je best. Doen waar je goed in bent wérkt. Binnen of buiten jouw huidige organisatie.