Legal Advice

Houd goede advocaten binnen met creatieve oplossingen

Steeds vaker zien wij dat goede advocaten het kantoor verlaten, individueel of met een groep gelijkgestemden voor zichzelf beginnen of voor het bedrijfsleven kiezen. Jaren geleden zagen wij deze trend en ontstonden nichekantoren binnen onder andere IE, arbeidsrecht en vastgoed. Nu zien we ook steeds vaker nichekantoren ontstaan binnen Corporate/M&A. Vergis je niet, wel degelijk blijken deze kleinere gespecialiseerde succesvol en groeiend.

Is dit volledig te voorkomen?

“Nee”, is hierop het antwoord van Robert Dicke. “Maar door vroegtijdig met je beste advocaten in gesprek te gaan en tot creatieve oplossingen te komen, kun je in ieder geval proberen om samen aan een passend toekomstperspectief te bouwen. Door bijvoorbeeld vroegtijdig in de gesprekken met elkaar te bespreken of de ambities van de advocaat te combineren zijn met die van het kantoor. Waardoor je medewerkers binnenboord kan houden zonder hiervoor een partnerrol te moeten beloven of zelfs te creëren.”

Creatieve oplossingen

Sr. Advocaten komen in een andere levensfase terecht waardoor zij prioriteiten en focus verleggen. Bijvoorbeeld bij hun gezin, vaker thuis zijn, op zaterdag langs de lijn van het sportveld. “Wanneer een partnerrol niet meer op de planning staat, zijn er wellicht zaken waar de advocaat nog liever tijd in steekt. In zo’n geval kan er gesproken worden over een aangepast salaris en een alternatieve urenspecificatie. Flexibiliteit hoort hier ook bij: thuiswerkdagen, meer vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap in de benadering van projecten en werkzaamheden. Maak het ondernemerschap wakker bij de medewerkers. Het stimuleren en ontplooien van de ondernemende kwaliteiten van de advocaten binnen je kantoor kan net zo goed interessant zijn. Een eigen onderneming is dan niet nodig. Wil je meer weten over het behouden van goede advocaten? Neem eens contact met ons op.

Leave a Reply